Ankom til fødselsdag i kampvogn

Peter Aalbæk skyder stadig med skarpt mod filminstituttets chef Henrik Bo Nielsen

Peter Aalbæk og Lars von Trier ankom til deres egen fødselsdag i en kampvogn. (Video: Jakob Jørgensen)

Når man hedder Lars von Trier og Peter Aalbæk og har stået bag Danmarks mests betydningsfulde filmselskab i flere årtier, går man altså ikke i små sko, når man fejrer 60-års fødselsdag. Det beviste det geniale film-makkerpar ’Ålen’ og ’Trier, da de i går eftermiddags ankom kørende i en kampvogn til deres egen fødselsdag.

Lars von Trier ses her til sin 60-års fødselsdag i Zentropa sammen med sin nye kæreste Jenle Hallund. (Foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte - 29. apr. 2016 - kl. 18:05 Trier: Ja, vi er kærester

Og Peter Aalbæk var da også kampklar og havde skarpe skud i bøssen, da Ekstra Bladet spurgte ham, hvad han og Lars von Trier har betydet for dansk film?

- Det må du spørge nogen af vores uvenner om - f.eks. den lange bange mand Henrik Bo Nielsen inde på Filminstituttet, lød det fra ’Ålen’ med en lille henvisning til den filmfejde, han har haft med filminstituttets direktør Henrik Bo Nielsen, siden direktøren i 2013 iværksatte en revision af Zentropas regnskab i forbindelse med filmen 'Antichrist', da der blev sået tvivl om rigtigheden af filmens regnskab.

Se også: Ålen utilfreds med DFI: 'Ud med de bange krampe-onanister'

To mænd, der har betyder uhyggeligt meget for dansk film på vej til at blive fejret. (Foto: Jakob Jørgensen)
To mænd, der har betyder uhyggeligt meget for dansk film på vej til at blive fejret. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Vi sparkede røv i dansk film
Men ’Ålen’ havde selvfølgelig rosende ord til sin professionelle livspartner ud i filmens verden, Lars von Trier.

- Hvis jeg ikke havde mødt Lars, havde jeg nok vejet 250 kilo og siddet men en pose elefantbajere ude hos Nordisk Film og lavet folkekomedier. Men mødet med Trier skabte en eksplosion i mit liv.

- Jeg mødte min diametrale modsætning. Men vi klikkede på en eller anden måde sammen og fik i den grad sparket røv i dansk film. For mig er det et bevis på, at man ikke skal være så bange for at hoppe i kanen med den første og den bedste, siger Peter Aalbæk og peger på, at han i sit samarbejde med Trier altid har haft det sjovt.

Se også: Lars von Trier undskylder utroskab

Forholdene til kvinder
Hvad siger du til, at Trier nu har fået en ny kvinde i sit liv?

- Lige så forskellige Trier og jeg er personligt, lige så forskellige er vi også i vores kærligheds-relationer. Jeg har været sammen med min Lise i tæt på 40 år, og Trier han skifter kvinderne ud. Sådan er det. Og han er jo københavner, og jeg er fra provinsen, lyder det fra Aalbæk med et stort latterbrøl.

Og mens 'Ålen' tegnede og fortalte for Ekstra Bladet, havde Lars von Trier travlt med at kysse på sin nye smukke kæreste Jelne Hallund. 

Se også: Utroskabs-forfatter: Alt handler ikke om dig, von Trier

Se også: Von Trier-forfatteren: Han er ikke et geni

Lars von Trier var i den syvende himmel sammen med sin nye smukke kæreste Jenle Hallund.(Foto: Jakob Jørgensen)
Lars von Trier var i den syvende himmel sammen med sin nye smukke kæreste Jenle Hallund.(Foto: Jakob Jørgensen)
 

1 af 3 To mænd, der har betyder uhyggeligt meget for dansk film på vej til at blive fejret. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 3 Lars von Trier var i den syvende himmel sammen med sin nye smukke kæreste Jenle Hallund.(Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 3 Peter Aalbæk og Lars von Trier fejrede dobbelt 60 års fødselsdag i Filmbyen. De ankom selvfølgelig standsmæssigt i en militær kampvogn. (Foto: Jakob Jørgensen)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere