Anne Linnet: - Der er intet fedt ved at blive gammel

Små børn, motion og ingen alkohol er med til at holde sangerinden evigt ung

Anne Linnet kan til sommer kalde sig folkepensionist, men det er formentlig ikke et label hun har tænkt at give sig selv. Foto: Mogens Flindt
Anne Linnet kan til sommer kalde sig folkepensionist, men det er formentlig ikke et label hun har tænkt at give sig selv. Foto: Mogens Flindt

Det er kun dåbsattesten, der afslører det. Om mindre end et år kan Anne Linnet kalde sig folkepensionist, hvis hun vil. Men når man ser på den blonde sangerinde, er der ikke noget, der indikerer, at hun har rundet de 64 år. Tøjet er smart, håret har den rigtige og absolut ikke grå tone, og figuren kan gøre mange unge piger misundelig.

Mens andre på Anne Linnets alder hylder alderdommen, så er sangerinden i den helt anden grøft.

- Der er intet fedt ved at blive gammel, siger Anne Linnet uden at tøve og løfter lidt af sløret for, hvordan hun holder sig ung og frisk trods den gulnende dåbsattest.

- Jeg omgiver mig med unge mennesker. Jeg har slidt musikere op generation efter generation, siger hun med et tilfreds smil.

- Det er helt sikkert med til at holde mig ung, at jeg er ude at spille så meget. Turné-livet kræver en god fysik, og at man holder sig i gang, siger hun til Ekstra Bladet.

Se også: Anne Linnet: Ja, Tessa og jeg er blevet skilt

Anne Linnet fortæller, at hun godt kan lide at omgive sig med mennesker, der har god energi - hvad enten de er unge eller gamle.

- Folk skal have noget at byde ind med. Det holder en i gang, siger hun.

Anne Linnet kan absolut ikke se nogen fordel i at blive gammel. Foto: Preben Niemeyer
Anne Linnet kan absolut ikke se nogen fordel i at blive gammel. Foto: Preben Niemeyer

Til gengæld er Linnet ikke til ligegyldig smalltalk lørdag aften.

- Jeg har ikke tid til at falde ned i par-middag-suppedasen. Det har jeg aldrig haft, og det er slet ikke mig. Der skal ske noget mere, siger hun.

Sket noget er der også de seneste år hjemme hos Anne Linnet. Hun er både blevet bedstemor og mor. Ud over sine voksne børn har sangerinden datteren Isolde på syv og sønnen Nemo på fire.

- Ungerne er selvfølgelig også med til at holde mig ung. Så bliver man ligesom holdt til ilden, siger sangerinden, der hver dag sørger for at få motion.

Se også: X Factor-dommer er mormor til tvillinger

- Jeg følger Ritt Bjerregaards råd om, at gå 10.000 skridt om dagen, så jeg går en tur på en times tid, siger hun og afslører det, hun selv mener er en af de helt afgørende grunde til, at alderen ikke har sat sine helt store spor.

- Jeg drikker aldrig alkohol. Jeg kan simpelthen ikke tåle det. Og med pot er det det samme. Det er der ellers mange andre i min branche, der gør, men ikke mig, for jeg kan ikke tåle det, gentager Anne Linnet.

I modsætning til mange andre kvinder, der som Anne Linnet lever et liv i rampelyset, har hun ikke fået fikset sit udseende med kirurgiske opstramninger, botox og restylane.

- Nej, overhovedet ikke! Men hvis nogen vil have det, skal de endelig bare fyre den af.

- Den gryde ryger du aldrig i?

- Det tror jeg ikke. Men man skal aldrig sige aldrig.

Anne Linnet og konen Tessa har rigeligt råd til rober til de røde løbere. (Foto: Krestine Havemann) Plus Årsløn på 3,5 millioner til Linnet

 

Mest læste i flash!
Hent flere