Se Holger Juul Hansens rørende farvel

Matador-stjernen havde forberedt en sidste hilsen før sin død

Holger Juul Hansen havde selv planlagt sin bisættelsen, nemlig at den skulle foregå i Grundtvigskirken på Bispebjerget.

Der kom han i sine sidste mange år.

Læs også:

Inge Juul Hansen (forrest til højre) var helt tæt på sin elskede mand til det sidste. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte - 25. mar. 2013 - kl. 11:06 Holger Juuls kone bar selv kisten ud

Den ligger kun et stenkast fra Skuespillerforeningen af 1879s æresboliger, hvor han og Inge Juul Hansen har boet de sidste mange år. Han havde også bedt om, at sognepræsten Poul P. Kongsgaard skulle forestå ’afskedsforestillingen’ før det uigenkaldelige tæppefald.

Læs også:

Se også: Få kollegaer sagde farvel til bankdirektør Varnæs

Hvad de færreste vidste var, at den altid så punktlige skuespiller også selv havde skrevet sin afskedstale med den enkle enkle overskrift ’Tak’, som står herunder i sin helhed.

TAK

Man nærmer sig ikke 90 år, uden at have sagt farvel til mange slægtninge og gode venner. Jeg har ofte siddet i kirken og ønsket at høre bare endnu en hilsen fra afdøde.

Når klokken er faldet i slag for mig, kunne en sådan hilsen være denne, at jeg er dybt taknemlig for det liv som blev mit For dette er jeg mange stor tak skyldig.

En særlig tak til Inge, som gennem foreløbig 48 år har forgyldt min hverdag. Skænket mig de bedste børn en far kan ønske sig – og trofast stået ved min side, også da mit helbred kæntrede.

Takken herfor er ikke opfundet, men mit ønske er – når hverdagen igen ligner sig selv, og du vil skabe dig et fornyet trygt og godt liv.

Christina og Peter – jeg har elsket jer fra I blev født og takker for Jeres aldrig svigtende omsorg og kærlighed. Og jeg takker for de børnebørn I berigede mor og mig med.

Af velkendte årsager kom Lærke til at stå mig særlig nær. Tak til dig for det livsmod du gav mig.

Jeg ønsker alt det bedste for Emilie, Emma og dig. I skal, som digteren skrev, blomstre i somre jeg aldrig skal nå.

Nu ville jeg gerne have sat en humoristisk krølle på min hilsen.

Det vil ikke rigtig lykkes, men vid at jeg tager trygt afsted med kærlig tak til Inge, Christina, Peter og børnebørn – til læger og sygeplejersker, og til min svigersøn, og vennerne som holdt ved.

Holger Juul Hansen

Sangene, han havde ønsket var ’Se, nu stiger solen af havets skød’, ’Hulde Engel! og til sidst ’Når de lyse lærker synger over Danmark’.

Kim Sjögren og Henrik Krogsgaard spillede smukke versioner af en vuggevise, Matador-teamet og til sidst Kim Larsen udødelige sang ’Om lidt bli’r her stille’. Og det blev der.

Mest læste i flash!
Hent flere