Holger Juul Hansens sidste tid: Bevidstløs i fire døgn

Ærlig talt kan jeg slet ikke tænke på et liv uden Holger lige nu, siger enken Inge Juul Hansen

- Holger sov ind kl. 19.29 i aftes. Men vi har ikke kunne komme i kontakt med ham siden i fredags. Så selv om jeg med hjertet håbede, at han også ville overvinde denne krise, vidste min hjerne jo godt, at det gik den forkerte vej. Det har bare været så forfærdeligt, siger Holger Juul Hansens enke, Inge med tilkæmpet ro.

Læs også:

Se også: Matador-stjernen Holger Juul Hansen er død

Med sorg og gråd i stemmen fortæller den omsorgsfulde og opofrende kvinde om den sidste dag med sit livs store kærlighed gennem 47 år, og hun understreger, at Holger har bedt hende om at være stærk og komme videre, når han nu er væk.

- 'Trøst dig med, at jeg så har fået fred for de ulidelige smerter', sagde han til mig, og det prøver jeg at huske. Men det er så hårdt. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal komme videre. Ærligtalt kan jeg slet ikke tænke på et liv uden Holger, siger hun.

Læs også:

Se også: Bankdirektør Varnæs blev hans skæbne

For Holger Juul Hansen har 2012 været et rædselsår. Med en lungebetændelse, som lægerne ikke kunne få bugt med , og især det sidste halve års tid har været hårdt. Men den folkekære skuespiller fik fred i aftes med sine kære omkring sig.

- Både Peter, vores søn, datteren Christina og vores barnebarn Lærke nåede frem. Det sammen gjorde den læge, som har væres Holgers faste holdepunkt gennem hele forløbet og den sygeplejerske, han havde knyttet sig mest til. Vi sad alle om hans seng i de sidste timer. Det var sådan Holger ønskede det. Og selv om vi ikke kunne komme i kontakt med ham, blev jeg ved med at tale til ham, for jeg tror, at han et eller andet sted kunne høre mig og mærke min tilstedeværelse og min kærlighed, forklarer Inge.

Læs også:

Se også: Inge var kvinden i Holger Juul Hansens liv

Når Holger Juul Hansen døde på Bispebjerg Hospital skyldes det, at han ikke ville hjem overhovedet. Til sidst var han meget dårlig, men i hele forløbet har det været et kæmpe problem, at Holger Juul Ikke kunne tåle morfin, og at han havde dårlige nyrer. Han fik konstant vand i lungerne, og de skulle tømmes hele tiden.

Læs også: -

Se også: Lise Nørgaard: Vi har mistet en fornem person

Holger led så frygteligt. Smerterne var helt forfærdelige, siger Inge, der har boet på hospitalet dag og nat igennem de seneste seks måneder.

Faktisk er hun kun gået hjem en gang dagligt for at skifte tøj. Parret har en æresbolig i skuespillerboligerne ikke langt fra hospitalet.

- Gudskelov kan jeg da blive boende her blandt minderne fra et langt liv i et lykkeligt ægteskab. Og økonomisk kan jeg også klare mig, fordi vi bor her i æresboligen. I de mange, mange timer, jeg har siddet ved Holgers seng har jeg tænkt over mange ting. Først selvfølgelig over alle vores dejlige timer sammen, og dernæst over, hvad jeg dog skulle stille op med mig selv, når han en dag var væk. Og det eneste, jeg ved, er, at jeg må begynde at undervise i ballet igen, ellers bliver tiden alt for lang, forklarer Inge.

Mest læste i flash!
Hent flere