Lise Nørgaard: Vi har mistet en fornem person

'Matador'-forfatteren kalder det 'meget vemodigt', at 88-årige Holger Juul Hansen er død

Holger Juul Hansen og Lise Nørgaard så ikke meget til hinanden de seneste år på grund af Holgers sygdom. Billedet her er fra 2004. (Polfoto: Kim Nielsen)
Holger Juul Hansen og Lise Nørgaard så ikke meget til hinanden de seneste år på grund af Holgers sygdom. Billedet her er fra 2004. (Polfoto: Kim Nielsen)

95-årige Lise Nørgaard vidste ikke, at hendes nære ven Holger Juul Hansen endelig havde fået fred, da ekstrabladet.dk talte med hende på telefonen onsdag formiddag.

- Er han død nu? Han havde det også dårligt. Jeg tror, han er blevet befriet for meget lidelse, siger 'Matador'-forfatteren.

Læs også:

Se også: Matador-stjernen Holger Juul Hansen er død

- Det har været trist at se så mange dø, men Holger og Inge stod både mig og min familie nær. Så det er meget vemodigt. Vi har mistet en meget fornem person.

De to har både haft et professionelt forhold blandt andet gennem tv-serien 'Matador', hvor Holger blev bedst kendt som bankdirektør Varnæs. Men de har også haft et nært personligt venskab.

- Han var en god ven. Vi har fulgt hinanden i mange år, siden han i begyndelsen af 1960'erne medvirkede i min første film 'Med mor bag rattet'.

- Men jeg er jo også gammel, og jeg har ikke bil længere, så vi har ikke set så meget til hinanden de seneste par år.

Læs også:

Se også: KÆMPE GALLERI: Holger Juuls liv og karriere i billeder

- Han forsømte aldrig at sende hilsner til jul og fødselsdag, så jeg kunne jo følge ham til det sidste. Det må have kostet ham store anstrengelser til sidst at holde kontakten De sidste gange, jeg ville have ham herud, var han for svag til at komme, fortæller Lise Nørgaard.

88-årige Holger Juul Hansen var meget ramt af sygdom de sidste år af sit lange og succsefulde liv, som han levede sammen med sin kone Inge.

- Jeg tænker meget på Inge nu. De havde et ualmindeligt godt ægteskab. Hun har været ved hans side og hans store støtte igennem den svære tid, siger Lise Nørgaard.

Læs også:

Se også: Inge var kvinden i Holger Juul Hansens liv

1 af 2 Lise Nørgaard husker Holger Juul som en god ven og en sjældent dygtig skuespiller. - Han var en meget alsidig skuespiller. Han kunne være så utrolig morsom, men han kunne også være meget seriøs. (Polfoto: Toke Hage)
2 af 2 Holger Juul Hansen og Lise Nørgaard så ikke meget til hinanden de seneste år på grund af Holgers sygdom. Billedet her er fra 2004. (Polfoto: Kim Nielsen)