Kim Bodnia har tabt 43 kilo og rider på en bølge af succes

Bang-bang Bodnia: Han har altid våben i hænderne på film -  lige nu er den 47-årige skuespiller aktuel i nyindspilning af klassikeren ’Skytten’

På 12 år har Kim Bodnia tabt 43 kilo. Han er i topform og er mere populær end nogensinde før.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
På 12 år har Kim Bodnia tabt 43 kilo. Han er i topform og er mere populær end nogensinde før.(Foto: Khan Tariq Mikkel)

Han er far til fire, han er er 47 år, og han har medvirket i 57 film. Og lige nu rider den store, danske skuespiller Kim Bodnia på en bølge af succes. Seneste skud på stammen er hans hovedrolle som geofysikeren og den tidligere eliteskytte Rasmus Holm Jensen i filmen ’Skytten’, der er i de danske biografer fra torsdag.

 

– Det er gået rigtig godt for mig gennem de sidste fire-fem år. Det skaber ro og har givet mig en balance, som jeg har søgt gennem hele mit liv. Mit arbejde og mit familieliv kører på skinner, og jeg er glad for, at jeg ikke længere skal kæmpe for at få roller, men at rollerne nu kommer til mig, siger Kim Bodnia der er far til fire børn mellem fem og 19 år.

I Tom Hedegaards berømte film ’Skytten’ fra 1977 myrdede skytten – dengang spillet af Jens Okking – løs i Københavns gader i protest mod atomkraft.

43 kilo lettere
– Jeg husker den originale film ’Skytten’ som en rigtig god film. Og jeg havde slet ikke nogen betænkeligheder ved, at jeg skulle træde i Jens Okkings fodspor, fortæller Kim Bodnia til Ekstra Bladet, da vi møder ham i en usædvanlig slank udgave.

Kim Bodnia har nemlig tabt 43 kilo siden 2001, hvor han spillede den tykke pirat i filmen ’Jolly Roger’.

– Hvordan har du det selv med våben?

– Jeg har aldrig ejet et våben og har aldrig gået på jagt. Men i min profession som skuespiller har jeg haft masser af våben mellem hænderne lige siden film som ’Pusher ’ og ’Bleeder’. Som skuespiller er jeg vel nærmest ekspert i våben.

Samler affald
Privat bor Kim Bodnia med sin familie ude på landet i en skov ved Høsterkøb i Nordsjælland, hvor han ligesom hovedpersonen i ’Skytten’ også er meget miljøbevidst.

– I dag er det desværre nærmest blevet en vane for folk at smide deres affald i naturen. I gamle dage blev jeg sur over det. Men det bliver jeg ikke længere. Jeg handler i stedet for og samler affaldet op og smider det i en stor container, som jeg har, forklarer Kim Bodnia.

– Både du og din kone Rikke er skuespillere. Tror du også, at dine børn vil gå den samme vej?

– De er jo født ind i den verden. De har fået kunsten ind med modermælken, siger Kim Bodnia og tilføjer stolt:

– Min ældste søn, Louis, har planer om at blive skuespiller eller musiker eller begge dele. Han er lige blevet færdig med gymnasiet og har ufatteligt mange talenter.

– Mine to små knægte Charlie og Miles er også helt vilde med at spille teater, og min lille datter Nomi er også en lille skuespillerinde. Hun elsker at synge og danse. Og sidste år, da hun kun var fire år gammel, optrådte hun for 800 mennesker i en danse-forestilling.

Hvad med brylluppet
For tre år siden udtalte Kim Bodnia, at han meget snart skulle giftes med sin kæreste, Rikke Louise Andersson. Parret var blev forlovet og havde købt ringe i Barcelona.

– Hvad skete der egentlig med det bryllup, Kim?

– Jeg vidste, at det spørgsmål ville komme. Nu stopper du. Du presser mig, siger Bodnia med et kærligt glimt i øjet.

– Der er gået tre år, siden du meldte et snarligt bryllup ud. Har du fået kolde fødder?

– Nej, for satan. Vi har i mellemtiden også købt to nye forlovelsesringe.

– Men du kan altså ikke få fingeren ud og komme ned på knæ?

– Uha. Jeg tror, du skal spørge Rikke, siger Kim Bodnia og skriger til himlen af grin.


1 af 7 Kim Bodnia med sin kone, skuespillerinden Rikke Louise Andersson og parrets tre børn, Miles, Charlie og Nomi.(foto: Polfoto)
2 af 7 Kim Bodnia poserer her med sin ældste søn Louis, som han fik sammen med skuespillerinden Lotte Andersen.(Foto: Polfoto)
3 af 7 Kim Bodnia poserer her med Trine Dyrholm. Filmparret spillet mand og kone i Susanne Biers romantiske komedie 'Den skaldede frisør'.(Foto: Mogens Flindt)
4 af 7 Kim Bodnia er glad for, at han ikke længere skal kæmpe for at få roller. Nu kommer rollerne til ham.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
5 af 7 Kim Bodnia er et miljøbevidst menneske, der bor i en skov ved Høsterkøb i Nordsjælland. Her er han dog midt i København.(foto: Khan Tariq Mikkel)
6 af 7 Kim Bodnia er ekspert i at give enhver film en drejning mod de mere mørke sider i livet. Men i 'Den skaldede frisør' beviste han også, at han er en stor komiker.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
7 af 7 På 12 år har Kim Bodnia tabt 43 kilo. Han er i topform og er mere populær end nogensinde før.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
Mest læste i flash!
Hent flere