Suzanne: - Lad nu de forældre være i fred

Alle har en mening om sagen om den adoptiv-pigen Masho - også Suzanne Bjerrehuus, der mener, at debatten er afsporet

'Lad nu de forældre være i fred', skriver Suzanne Bjerrehuus. (Foto: Sand TV/TV 2)
'Lad nu de forældre være i fred', skriver Suzanne Bjerrehuus. (Foto: Sand TV/TV 2)

Det er ikke bare almindeligt stormvejr, som Henriette og Gert Vedsegaard er havnet i, siden TV 2 mandag aften viste dokumentaren om dem og deres to adoptivbørn.

Læs også:

Den smukke Christiane var oprørt, da hun i aftes forlod biografen. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte - 27. nov. 2012 - kl. 12:27 Christiane om adoptionsfilm: Det kan I ikke mene

Siden visningen af 'Adoptionens pris' er vinden mod forældreparret fra Holbæk taget til i styrke - fra stiv kuling til direkte orkan. Hele Danmark er blevet ramt af Mashos dybt ulykkeligt øjne og hendes adoptivmors hård ord og mindst lige så barske blikke. Det har fået folk til at rase og udtrykke had mod især Henriette Vedsegaard.

Ulykkelige forældre
Men nu kommer Suzanne Bjerrehuus det trængte forældrepar til en form for undsætning.

'Der er så meget vi ikke ved, når vi kun ser en dokumentar, som har skåret ned på det, der blev fortalt dengang. Adoptivforældrene gik ind til et forældreskab som blev meget vanskeligt at løfte. De er nedslidte og ulykkelige, jeg synes man skal være meget varsom med at fordømme dem', skriver hun på sin Facebook-profil.

Læs også:

Gert og Henriette fra Holbæk adopterede Masho og hendes lillebror, men kunne ikke magte opgaven, som det kunne ses i TV2 dokumentaren 'Adoptionens Pris' i går. (FOTO: TV2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 12:41 Forhadte adoptivforældre søger hjælp hos politiet

Lad dem være
Suzanne Bjerrehuus mener, at debatten er kørt af sporet og i virkeligheden burde handle om noget andet.

'Mange adopterede børn har haft psykiske vanskeligheder, måske fordi de blev adopteret for sent, måske fordi de blev fravalgt af deres biologiske forældre netop på grund af de var vanskeligere end de børn de beholdt. Det er den debat der er vigtig, hvorfor er det at det ofte går så galt med adopterede børn? Er adoptionsbureauerne etiske? Skal børnene hellere blive der hvor de er fra?, skriver hun og kommer med en opfordring til alle, der er går efter Mashos danske mor og far.

Læs også:

Masho på fire år blev adopteret væk fra sine biologiske forældre i Etiopien. (Foto fra TV2) Samfund - 27. nov. 2012 - kl. 07:22 Adoptionsforældre: Det har været et helvede

'Lad nu de forældre være i fred. Det er godt de har turde medvirke i noget så hjertegribende for alle parter.'

Henriette og Gert Vedsegaard har på grund af hetzen mod dem forladt deres hjem og bor nu et sommerhus. De er begge sygemeldt fra deres job.

1 af 2 Suzanne Bjerrehuus blander sig nu i debatten om Masho. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 'Lad nu de forældre være i fred', skriver Suzanne Bjerrehuus. (Foto: Sand TV/TV 2)
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen