Zangenberg smider forfængeligheden

Rollen som en stum pige uden motorik krævede, at Julie Zangenberg glemte alt om forfængelighed

Julie Zangenberg viser alle sider af sig selv i den kommende film 'Viceværten'. (Foto: Nordisk Film)
Julie Zangenberg viser alle sider af sig selv i den kommende film 'Viceværten'. (Foto: Nordisk Film)

På gulvet hjemme i lejligheden ligger Julie Zangenberg. Der har hun ligget længe. Hun prøver at rejse sig op. Men når man ikke ved, hvordan man bruger sine ben og sine arme, hvordan skal det så lykkes?

Det er bare én af de udfordringer, skuespillerinden måtte bruge uger på i forberedelserne til sin rolle i filmen 'Viceværten', hvor hun spiller en ung, nøgen og stum pige, der bliver fundet af en vicevært i en fraflyttet lejlighed.

Læs også:

Film - 26. sep. 2012 - kl. 15:47 TV: Se Julie Zangenberg nøgen i ny dansk film

Hvor pigen kommer fra, hvem hun er, og hvorfor hun hverken kan spise, tale eller gå, ved viceværten ikke. Han ved bare, at hun ikke siger fra, da han voldtager hende. Hun smiler bare. Og langsomt, men sikkert vokser hans følelser for det uskyldige væsen.

- Der var mange scener, der var ubehagelige at lave, fortæller Julie Zangenberg i et interview med Ritzau om sin rolle.

- Det er jo langt fra sjovt at lave en voldtægtsscene, hvor man skal ligge og smile på et hårdt gulv, mens der er en, der taler grimt til en, fortæller hun.

Læs også:

Se også: Så fræk er Bendtners kæreste

Men netop det, at pigen hverken kan tale eller har nogen motorik, var også en af årsagerne til, at hun sagde ja til rollen.

- Hun er jo ligesom et spædbarn. At skulle give hende en udvikling gennem filmen, give hende et kropssprog og en forståelse for muskler og led, det, synes jeg, har været det sjoveste i hele verden, siger Julie Zangenberg.

Læs også:

Se også: Julie på spring til modelkarriere

Filmen, der blev vist for første gang i San Sebastian ved den årlige filmfestival, har allerede trukket en del opmærksomhed i medierne. Og det skyldes ikke mindst Julie Zangenbergs kontroversielle rolle.

- Jeg er godt klar over, at dét, at jeg er nøgen, og at filmen indeholder en del intime scener, er et element, siger hun.

- Jeg synes godt, at det kan være lidt åndssvagt nogle gange, at der bliver fokuseret så meget på det. Der er ikke særlig mange, der skriver, at Lars Mikkelsen også er nøgen, siger skuespillerinden.

Kontroversiel og grænseoverskridende
Men alligevel forholder hun sig ganske roligt til det.

- Det kan godt provokere mig, men det skræmmer mig ikke, og jeg vil ikke lade mig styre af det. Jeg vil have de fede historier og de fede roller, og så må de skrive det, de vil skrive, siger hun.

Læs også:

Se også: Julie Zangenberg: - Jeg følte mig mærkelig

Hun er meget mere spændt på, hvordan danskerne vil modtage filmen.

- Jeg har selvfølgelig en fornemmelse af, at nogle vil synes, den er meget kontroversiel, at den går over deres grænser. Men nogle vil kunne se, at der findes noget fint i alt det grimme, og at filmen også symboliserer håb, siger hun.

'Viceværten' har premiere den 25. oktober og er instrueret af Katrine Wiedemann.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen