Basim klar til amerikansk karriere

I Los Angeles: Musikbranchens tunge drenge er begejstrede for den 20-årige sanger

Basim elsker livet i USA. Foto: Bo Nymann
Basim elsker livet i USA. Foto: Bo Nymann

Fem års hårdt arbejde er ved at give pote for Basim. Den 20-årige sanger opholder sig lige nu i Los Angeles, hvor han er i gang med at indspille flere af sine sange.

De sidste par uger har han haft selskab af Mich ’Cutfather’ Hedin, og sammen har de været til adskillige møder med nogle af musikbranchens tunge drenge.

Læs også:

Se også: Basim: Jeg har det godt

- Jeg har fået to enormt gode reaktioner fra nogle store labels. Hvis bare halvdelen af det, de snakker om, bliver til noget, så ser det rigtig fornuftigt ud, fortæller Cutfather, der har et godt ry i L.A. efter stabilt at have leveret en lang række store hit gennem de sidste 20 år.

Og han ved også godt, hvornår de bare er høflige, og hvornår de kan se mulighederne.

- Hvis de ikke har nogen interesse i det, så kommer man slet ikke ind ad døren. De tager slet ikke engang telefonen. Så når de efter et indledende møde ringer og ringer, og der bliver sat flere møder op, så er det, fordi der skal ske noget.

Sindssygt charmerende
Cutfather har holdt snor i Basim, siden han i 2008 var med som en af Remees finalister i den første ’X Factor’.

- Jeg var jo Remees hjælpedommer dengang. Jeg kan huske, første gang jeg så ham. ’Der er noget der’, tænkte jeg. Han er sindssygt charmerende, og så har han en aura omkring sig, der fortæller, at han gerne vil underholde. Han er meget likeable. Og så er hans vokal klart forbedret siden ’X Factor’.

Inden Cutfather og Basim rejste til Los Angeles, indspillede de tre sange i hans studie på Islands Brygge.

Læs også:

Se også: Basim kørt på hospitalet under Zulu Djævleræs

- Jeg havde nogle sange, der passede godt til hans stemme. Det ene nummer er der nogle meget store artister, der er interesserede i. Men nu fik de også lov til at høre det med Basim. Det var de meget begejstrede for.

Forvekslet med Brown
For et par måneder siden blev Basim forvekslet med Chris Brown på YouTube. En af hans gamle demo-sange var blevet uploadet i Browns navn, og sangen fik på rekordtid flere millioner hits.

- Alene det fortæller jo, at hans stemme har udviklet sig. De sidste fire-fem år har han virkelig arbejdet. Det er dedikationen, vi ser.

Læs også:

Se også: Basim forvekslet med Chris Brown

- Han er kun 20 og har så megen erfaring allerede. Han har jo selv været med til at skrive den sang, alle troede tilhørte Chris Brown. Så med tiden tror jeg også, der bliver en interesse for ham som sangskriver, siger Cutfather.

- Amerikanerne kan også mærke det hos Basim. Og det er vigtigt. For hvis man ikke er 100 procent på, så kan man glemme det. Det er ikke nogen hobbyting. Men samtidig skal man også forblive ægte. Og Basim er naturlig og ægte.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen