Hjortshøj: Komikere er forfængelige tøser

– Vi er kolossale egoer, der støder ind i hinanden, mener Lars Hjortshøj

- Ja, vi er forfængelige tøser, indrømmer Lars Hjortshøj, der næste år er klar med et nyt show. (Arkivfoto: Tycho Gregers).
- Ja, vi er forfængelige tøser, indrømmer Lars Hjortshøj, der næste år er klar med et nyt show. (Arkivfoto: Tycho Gregers).

Når de skiftevis indtager scenen og giver hånd til hinanden på vej ind og ud, virker de som de mest joviale kollegaer uden skær af jalousi og interne kampe mellem sig.

Men virkeligheden i den danske komikerbranche er alt andet end fryd og gammen.

De sjove mænd er i virkeligheden en flok tøser, der har svært ved at unde de andre succes.

Læs også:

Se også: Hjortshøj holder bolig-udsalg

Det mener Lars Hjortshøj, der næste år ruller ud med sit nye show ’My Danish Collection’.

- Det er jo nogle forfængelige tøser. Jeg tror faktisk, det er Mick Øgendahl, der engang har sagt, at vi er kolossale egoer, der ind i mellem støder ind i hinanden. Jeg har ikke rigtig noget behov for at være en del af den del. For jeg ved, man krydser hinanden og arbejder sammen på forskellige projekter. Jeg har ikke behov for at hævde mig på mine kollegaers vegne, siger Lars Hjortshøj.

Og blander sig dermed i den store, verserende komikerkrig.

Læs også:

Se også: Hjortshøj: Det er sgu tørret ind med sextilbud

Den har budt på sværdslag mellem blandt andre Anders Matthesen, der har kritiseret Casper Christensen, som har givet tilbage, hvorefter Anden kastede sig over Timm og Gordon, ligesom Mick Øgendahl også fik blandet sig lidt i mudderkastningen.

Ifølge Hjortshøj er det en fast del af gamet.

Læs også:

Se også: Lars Hjortshøj klar med nyt oneman-show

- Der er jo nogle fraktioner hele tiden. Der er en fraktion, der laver Live fra Bremen og så er der en anden fraktion, der laver news-tingen på TV2. Og vi vil alle sammen have opmærksomhed. Alle skriger efter den. Men det går heller ikke, at du har for meget succes. Så har man 750.000 seere på Bremen, og så peger man fingre af os.

Et af kritikpunkterne fra Anden mod Casper C. var, at han var så glad for at vise sig på den røde løber. Det giver Hjortshøj dog ikke meget for.

- Folk må jo selv om, hvordan de håndterer deres succes.

Læs også:

Se også: Matthesen sur på Timm og Gordon

- Anden har brokket sig over, han ikke fik en chance. Passer det?

– Der kan jeg så sige med sikkerhed, at da Anders var helt ung og grøn, mindes jeg, at han var med i Mandrillen, han havde sin egen del af Darios Joint og gæsteoptrådte i Langt fra Las Vegas, så hvad jeg umiddelbart husker, husker jeg det ikke som en udefrysning.

Læs også:

Se også: Øgendahl: Komikere har kæmpe egoer

- Vi var da fuldstændig klar over, at han var et enestående talent. Så selvfølgelig ville vi gerne lege med ham. Hvad skulle vi få ud af at fryse nogen ud? Og nu du nævner de to, så tror jeg også, de nyder det lidt, mener Hjortshøj.

Han ser sladdertingen som en nyere del af komikerbranchen, hvor der i dag er langt flere navne, end der var tidligere.

- Jeg oplever det især blandt folk, som er meget på vej op. Så har man måske et anderledes behov for at hævde sig. Men jeg er så meget i vater, at det har jeg ikke rigtig brug for.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen