Nedturen total - Nu ryger Erik Damgaard i retten

Nykredit vil have 1,8 millioner af Damgaard, der risikerer personlig konkurs

Engang kunne Erik smile over sine milliarder. Nu trækkes han snart i retten på grund af 1,8 millioner, han ikke har betalt. (Arkivfoto: Jan Unger).
Engang kunne Erik smile over sine milliarder. Nu trækkes han snart i retten på grund af 1,8 millioner, han ikke har betalt. (Arkivfoto: Jan Unger).

Føljetonen om Erik Damgaards nedtur fra at være en af landets rigeste mænd til at være en af de mest forgældede fortsætter med uformindsket styrke.

I begyndelsen af september risikerer tæppet at blive trukket fuldstændig væk under den detroniserede finansmand, der på et tidspunkt var god for knap tre milliarder kroner i værdipapirer.

Nykredit Bank går nemlig i retten for at få de 1.843.850,24 kroner, som Erik skylder dem, efter at hans hovedselskab, Porteføljeinvest A/S, officielt gik konkurs den 5. januar i år.

Læs også:

Se også: Nyt Damgaard-selskab er gået konkurs

I stævningen fra Nykredit Bank, som Ekstra Bladet har set, fremgår det, at sagen drejer sig om, at Erik Damgaard den 21. marts 2006 fik et lån til Porteføljeinvest og personligt kautionerede for lånet.

I kreditkontrakten fremgik det, at lånet skulle indfries øjeblikkeligt, såfremt Porteføljeinvest gik konkurs - som det altså gjorde i begyndelsen af året.

Læs også:

Se også: Anni får håndører af Erik

Allerede den 3. og 24. februar skrev Nykredit og bad om at få pengene retur, men fik intet svar fra Damgaard, der længe har befundet sig i Spanien.

Der er ikke meget, der tyder på, at Erik har pengene. Derfor kan det ende med, at banken begærer ham personligt konkurs for at få de penge, han får ud af salget af sit hus på Fiskebakken i Gentofte.

Sker det, er der frit spil for de øvrige kreditorer, der har millioner af kroner til gode i konkursboet efter Porteføljeinvest.

Læs også:

Se også: Eriks familie støtter Anni Fønsby

Børsen har tidligere afsløret, at der er anmeldt krav på intet mindre end 600 millioner kroner mod konkursboet.

Bliver Erik begæret konkurs, vil hans personlige midler blive brugt til at indfri lånet til Nykredit.

Huset på Fiskebakken er gældfrit, og selvom Erik har barberet prisen ned med en million kroner, er der derfor stadig et gedigent overskud i det.

Læs også:

Se også: Anni Fønsby: Jeg er sønderknust

Boligen er pillet af markedet, hvilket tyder på, at Erik har fået det solgt. Endnu er salgsprisen ikke tinglyst, men sidste udbudspris var på 5.995.000 kroner.

Ekstra Bladet bad via sms Erik Damgaard om en kommentar til stævningen, og til hvorvidt han frygter en personlig konkurs, men Erik vendte ikke tilbage med svar.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen