Vinterberg til begravelse med barnevogn

Det meste af holdet bag 'Festen' mødte lørdag formiddag op for at vise den folkekære skuespiller Henning Moritzen en sidste ære

Rigtig mange af Moritzens venner, familie og kollegaer fra et langt og produktivt liv var mødt frem for at sige et sidste farvel. (Foto: Rumle Skafte)
Rigtig mange af Moritzens venner, familie og kollegaer fra et langt og produktivt liv var mødt frem for at sige et sidste farvel. (Foto: Rumle Skafte)

Læs også:

Se også: Henning Moritzens sidste fest

En af dansk film-, tv- og teaters helt store skikkelser Henning Moritzen havde i dag sin sidste hovedrolle, da han i selskab med venner og familie blev bisat fra Frederiksberg Kirke, hvor han skal ligge ved siden af sin hustru Lise Ringheim.

Med til bisættelsen var en stor del af holdet fra Thomas Vinterbergs prisbelønnede dogmefilm 'Festen' fra 1998, hvor Henning Moritzen som bekendt spiller den usympatiske far.

Blandt andre havde manuskriptforfatteren Mogens Rukov fundet vej til kirken. Det samme havde Thomas Bo Larsen, Trine Dyrholm og instruktør Thomas Vinterberg.

Han havde et godt liv
Vinterberg, der mødte op sammen med sin kone Helene Reingaard og deres lille dreng havde rosende ord til den afdøde skuespiller.

- Jeg kommer til at savne ham. Han var en sjov og levende person at arbejde sammen med, og han havde et godt liv, sagde Vinterberg til ekstrabladet.dk kort for bisættelsen gik i gang.

Lidt humor på den triste dag var der dog også plads til.

- Jeg forventer mig en del af hans sidste forestilling, sagde filminstruktøren på vej ind i kirken.

Læs også:

Se også: Ghita Nørby: Min ven og kollega hele livet

1 af 2 
2 af 2 Rigtig mange af Moritzens venner, familie og kollegaer fra et langt og produktivt liv var mødt frem for at sige et sidste farvel. (Foto: Rumle Skafte)
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen