Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Jarlen: Jeg er hypokonder

Tv-værten ’skaber sig som en hysterisk, 5-årig pige’, når der er hvepse i nærheden

Vi kender ham son den smilende vært. Men panikken sætter ind, når en hveps nærmer sig. Jarlen indrømmer, han er hypokonder. (Arkivfoto: Jan Sommer).
Vi kender ham son den smilende vært. Men panikken sætter ind, når en hveps nærmer sig. Jarlen indrømmer, han er hypokonder. (Arkivfoto: Jan Sommer).

Vi kender ham fra skærmen eller den røde løber som den tilbagelænede tv-vært, der har været med i medielandskabet i årtier.

Men slip en hveps løs, og Jarl Friis-Mikkelsen ’skaber sig som en hysterisk, 5-årig pige’, som Casper Christensen formulerer det om sin svigerfar.

Jarlen er nemlig hypokonder og overbevist om, at alverdens sygdomme kun venter på at kaste sig over ham.

Læs også:

Se også: Naboens lort ødelagde Jarlens malerier

Det afslører to af hans nærmeste venner, Ole Bornedal og Ole Stephensen, i aften i ’Her er dit liv’, hvor Jarlen er hovedpersonen.

- Det er han. Han var faktisk præsident for hypokonderklubben indtil den dag, han blev syg. Jo, han er hypokonder. Det er vi nødt til at sige, siger Ole Stephensen.

Han suppleres af Ole Bornedal, der fortæller om en sommer, hvor Jarlen pludselig begyndte at fægte med arme og ben ’og var ved at smadre alle i lokalet, fordi der var en hveps’.

Læs også:

Se også: Så rige er Jarlen og Ole

- Og så finder man ud af, at han er en af dem, der helt sikkert dør, hvis han bliver stukket, fortæller Bornedal.

Der samtidig afslører, at Jarlen af samme årsag altid går rundt med en sprøjte med adrenalin, hvis nu han skulle blive stukket.

- Og så sidder han og fumler med den der lille kanon og så stikker han sig selv med den og får den dosis, han ikke skal have, hvilket betyder, at han får en puls på 140. Så går der så de sekunder, hvor han ved, at nu skal han altså dø uden hvepsen. Nu er han så at sige selv hvepsen, fortæller Bornedal.

Læs også:

Se også: - Jeg knepper Jarlens datter

Han har dog ikke selv nogen anelse om, hvor det kommer fra.

- Det ved jeg ikke. Man må jo bare passe på sig selv. Men den bog, jeg har læst mest, er Medicinsk Håndbog. Jeg kan stort set samtlige pilleingredienser, hvad der er i og hvad der skal til, forsvarer Jarlen sig.

Også ekskonen Jacqueline fik hurtigt Jarlens problem ind på livet, da de fandt sammen. For det gjaldt om at nyde hvert øjeblik.

Læs også: Se også: Jarlen om Karen Thisted - Hun skal have lov at have sine meninger Jarlen om Karen Thisted - Hun skal have lov at have sine meninger

- Det første han sagde, var, at jeg skulle vide, at hvis der kom en bi, så skal du ikke regne med at se mig igen, fordi jeg dør jo. Det var startskuddet til noget, jeg også syntes var ganske fascinerende; det her med at leve med en mand, som man ikke troede, blev over 35 år gammel. For han var hele tiden lidt småbange for at dø.

Jarlen overlevede og i aften kan han opleves på DR1.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen