Her er den rigtige Borgen-journalist

'Borgens' TV1-journalist Katrine Fønsmark er inspireret af TV Avisens Line Gertsen

Borgens manuskriptforfattere havde Line Gertsen i tankerne, da de skabte 'Borgens' Katrine Fønsmark. (Fotocollage: DR/Anthon Unger)
Borgens manuskriptforfattere havde Line Gertsen i tankerne, da de skabte 'Borgens' Katrine Fønsmark. (Fotocollage: DR/Anthon Unger)

Når 'Borgen' den 1. januar 2013 vender tilbage på DR til tredje og sidste omgang, bliver det med mere fokus på journalisterne.

Og igen er det Birgitte Hjort i rollen som den nævenyttige journalist Katrine Fønsmark, der fører an på TV1 og irriterer alle politikerne med sine nærgående spørgsmål.

Men hvad de færreste ved er, at karakteren Katrine Fønsmark er inspireret af TV Avisens Line Gertsen. Det skriver Alt For Damerne, som bringer et interview med tv-værten i dagens udgave.

Læs også:

Se også: Borgen stopper - trods international succes

Læs også:

Se også: Line Gertsen stopper som vært

Ville have tophistorien
Den 39-årige nordjyde fortæller i ugebladet, hvordan det gibber i hende for at stille magthaverne til ansvar, hvordan hun har haft arbejdsuger på den forkerte side af 60 timer for at få tophistorien, og hvordan vejen allerede blev banet, da hun som niårig første gang lavede radio.

- Jeg har ikke networket mig til mine resultater. Det, jeg har skabt, har jeg skabt fra bunden af ved hårdt slid. Jeg har skabt mig selv som journalist, og det har været et vendepunkt for mig at anerkende den styrke, siger hun til ugebladet.

Mobbet i skolen
Men det hårde arbejde har ikke altid været en styrke. Opvæksten i Blokhus var langt fra en god oplevelse.

- Jeg var top-top anderledes, og det resulterede i, jeg blev mobbet hårdt i syv år. Jeg blev mobbet med, at jeg var tynd og dygtig i skolen. Samtidig var jeg gammelklog, naiv og følsom - overfølsom faktisk, fortæller Line Gertsen, der stadig er meget sensitiv.

- Jeg bryder mig ikke om mennesker, der laver klubber for særligt indviede. Når du har styrken, må du være bevidst om at bruge den, række ud efter og favne andre mennesker. Kan du ikke finde ud af at inkludere andre mennesker, er du ikke særlig interessant for mig.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen