Lykke May: Jeg blev kaldt en doven møgunge

Den danske model var skoletræt i anden klasse, men hun har gjort skolekammeraternes prædikat som dum til skamme

Selv om mange efter Lykke Mays mening forbinder lidelsen ADHD med 'børn der danser på loftet', er det ikke sådan, den kommer til udtryk hos hende. - I mit tilfælde er det nok mest noget med koncentrationsproblemer, forklarede hun i sin bog fra 2008. (Foto: Nicolai Svane)
Selv om mange efter Lykke Mays mening forbinder lidelsen ADHD med 'børn der danser på loftet', er det ikke sådan, den kommer til udtryk hos hende. - I mit tilfælde er det nok mest noget med koncentrationsproblemer, forklarede hun i sin bog fra 2008. (Foto: Nicolai Svane)

Lykke May Andersen er netop fyldt 30 år, og hun er tilfreds med at være et nyt sted i sit liv.

- Jeg er sindssygt glad for det. Mine 20'ere har været fulde af tumult. Jeg er jo en vild type, men jeg har haft så meget vildskab og ekstra energi, der slet ikke kunne være nogen steder, siger den danske model i et nyt interview med Femina, der udkommer i dag.

Det er seks år siden, at Lykke May fik diagnosen ADHD.

Læs også:

Lykke May fortæller i en ny bog åbent om sit liv. (Foto: Nicolai Svane) Danske kendte - 28. okt. 2008 - kl. 16:33 Lykke May lever med sygdom

- Jeg var det, man kalder et problembarn med en besværlig skolegang. Hidtil havde jeg givet min mor skylden, så det var på den måde rart at få en forklaring, fortalte Lykke May til Ekstra Bladet i forbindelse med lanceringen af hendes bog 'Mine 9 liv' i 2008.

Og barndommen blev en hård tid for den høje pige, der blev stemplet som dum af kammerater og lærere i skolen i Tisvildeleje.

Doven møgunge
- Det var ikke fordi, jeg ikke kunne følge med. Jeg var bare ikke interesseret i det, de sagde. Jeg kunne ikke holde fokus, selv om jeg prøvede. Mange af mine lærere sagde, jeg var doven, at jeg var en møgunge. Alle sådan nogle ting, som faktisk ikke var problemet, fortæller hun til Femina.

Lykke May arbejder i dag i et galleri i New York, og hun kan bruge timer på at læse artikler om kunsthistorie. Men hun regner ikke med at slippe for fordommene om den dumme model.

- De folk der er tæt på mig, ved godt, at jeg faktisk er fint intelligent. Jeg er da ikke den klogeste person i verden, men jeg er altså ikke dum. Folk må tænke, hvad de vil, men det er da klart, at når man er en offentlig person, vil jeg selvfølgelig gerne have, at folk ved, hvem jeg er, siger hun åbenhjertigt.

1 af 2 Lykke May er blevet assistent på et galleri i New York, og har droppet modeltilværelsen. Sidste år prydede hun dog forsiden af 'Playboy' i bar figur. (Foto: Twitter)
2 af 2 Selv om mange efter Lykke Mays mening forbinder lidelsen ADHD med 'børn der danser på loftet', er det ikke sådan, den kommer til udtryk hos hende. - I mit tilfælde er det nok mest noget med koncentrationsproblemer, forklarede hun i sin bog fra 2008. (Foto: Nicolai Svane)
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen