Alexandra: Nej tak til direktørpost

Grevinden har ikke tid til at sidde på en direktionsgang fra ni til 17 hver dag

Grevinde Alexandra har rygende travl med sine protektioner. Derfor har hun sagt nej til en del tilbud fra erhvervslivet. (Foto: Polfoto/ Sisse Stroyer)
Grevinde Alexandra har rygende travl med sine protektioner. Derfor har hun sagt nej til en del tilbud fra erhvervslivet. (Foto: Polfoto/ Sisse Stroyer)

Inden Alexandra i 1995 blev prinsesse i Danmark, var hun en fremadstormende og hårdtarbejdende erhvervskvinde i Hong Kong. Men efter hun fik smag for et liv på apanage, trækker erhvervslivet ikke synderligt meget i den nu tidligere prinsesse, der ellers uden problemer ville kunne tage fast job, nu hvor hun 'bare' kan kalde sig grevinde.

- Jamen, jeg har slet ikke lyst til en direktørpost i erhvervslivet, siger grevinde Alexandra i et interview med ugebladet Søndag.

Læs også:

Se også: En million kroner mere til de kongelige

Hvert år triller der over to millioner skattekroner ind på Alexandras konto, så behovet for at stå tidligt op hver morgen og knokle til sen aften, som vi andre må, er ikke til stede. Men eksprinsessens egen forklaring på sin arbejdssky indstilling til livet er en lidt anden.

Hænger ikke sammen
- Jeg har svært ved at se, at jeg som protektor for bl.a. Dansk Unicef Komité, Dansk Blindesamfund og Radiopigekoret også skulle sidde fra klokken ni til 17 hverdag hos en virksomhed. Det kan jeg simpelthen ikke få til at hænge sammen, siger den travle protektor.

Læs også:

Se også: Alexandra: -Martin er min soulmate

Grevinde Alexandra er protektor for 13 foreninger og organisationer.

- Det betyder meget for mig og optager en stor dele af min tid, fortæller Alexandra, der dog plejer sin indre erhvervskvinde med en enkelt bestyrelsespost. Siden 2007 har hun siddet med om bordet i den internationale afdeling af medicinalfirmaet Ferring Pharmaceutical.

- Mit erhvervs-gen får jeg tilfredsstillet, når jeg sidder til bestyrelsesmøder, siger den 48-årige grevinde.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen