Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Google bøjer sig for komikeren Monrad

Det er ikke i orden at filme på privat vej, erkender Google efter polititrussel fra komikeren Jan Monrad

Google giver Jan Monrad en undskyldning, men det er ikke nok for komikeren, fordi det handler om en principiel diskussion. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Google giver Jan Monrad en undskyldning, men det er ikke nok for komikeren, fordi det handler om en principiel diskussion. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Komikeren Jan Monrad blev godt tvær, da han fandt ud af, at internetgiganten Google havde filmet hans private sommerhusvej for at skaffe billeder til Google Street View.

Derfor meldte han Google til politiet, og nu har søgemaskine-koncernen så erkendt, at man har lavet en fejl, skriver nordvestnyt.dk.

Læs også:

Se også: Komiker melder Google til politiet

- Hvis vi har filmet fra en privat vej, beklager vi, lyder det fra pressechefen i Google Denmark, Christine Sørensen, over for netavisen.

Der er sket en fejl
Hun understreger, at Google normalt ikke kører ind på private veje, når der skal fotograferes til Street View, hvor man som bruger kan gå ind og se billeder fra de fleste veje i Danmark.

- Det må man ikke, og det gør vi ikke. Men her er der åbenbart sket en fejl. Enten har kortet, fotografen har anvendt, ikke været helt præcist, eller også er der begået en personlig fejl, siger Christine Sørensen.

Principiel diskussion
Jan Monrad siger til Nordvestnyt, at han ikke ønsker, at debatten om grænserne for privatlivets fred skal stoppe, bare fordi Google har givet ham en undskyldning og vil fjerne billederne.

- Sagen handler ikke om mig. Det er en principiel diskussion om privatlivets ukrænkelighed.

- Derfor vil jeg heller ikke trække min politianmeldelse tilbage. Jeg ønsker også, at politiet skal tage stilling til sagen, siger Jan Monrad.

Han bor i Holbæk og har sit sommerhus i Odsherred.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen