Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sveder for velgørenhed på cykel til Paris

Gode ben: Rød og blå stue smører rumpen med kopatte-salve og cykler til Paris

Blå stue kører for Rynkeby og cancerbørnene. Men selv om Lars Løkke Rasmussen er i spidsen, starter han i år to dage senere end det øvrige hold. (Foto: Jens Dresling)
Blå stue kører for Rynkeby og cancerbørnene. Men selv om Lars Løkke Rasmussen er i spidsen, starter han i år to dage senere end det øvrige hold. (Foto: Jens Dresling)

Store Team Rynkeby har gjort det længe. Lille Tour de Taxa er kommet til, og så er der en god håndfuld andre småhold, som også ryger op på den høje klinge og ligger på baghjul af hinanden hele vejen til Paris i velgørenhedens navn.

Godheds-industrien vokser og vokser. Det giver smukke point i den offentlige karakterbog at være en af dem, der både betaler kassen for at få lov at være med og dernæst bøder med bunker af vabler i rumpetten trods omfattende brug af kopatte-salve for at hjælpe kræftramte eller overvægtige børn.

Tour de Taxa kører penge sammen til Julemærkehjemmene og stiller i år med tre hold mod to sidste år.

I år har Taxa-holdet fået en kendis med - Ole Kibsgaard, der gerne ’cykler sin røv i laser’ sammen med nogle ’gamle drenge’ fra rød stue frem for hos ’Rynkerne’, hvor påfaldende mange af de kendte bekender sig til blå stue.

Kendisser står i kø
Team Rynkeby stiller med 17 hold i år. Det er fire hold mere end sidste år, og kendisser synes nærmest at stå i kø for at være med.

Især ser godhedscykling ud til at være en yndet sport blandt borgerlige politikere med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

Holdene starter lige omkring 13. juli med stort ståhej og stående invitationer til pressen. Herefter sættes kursen mod Paris, hvor de skal være en uge senere. Den slags kræver gode ben og gode forbindelser til sponsorer, for det handler om penge. Mange penge til de mærkesager, holdene hver især har valgt at støtte.

Sidste år kørte Tour de Taxa på deres andet år i ’branchen’ - uden kendis-assistance og med kun to hold - 130.000 kr. ind til Julemærkehjemmenes overvægtige børn.

De 13 Rynkeby-hold kørte sidste år 8,8 mio. kr. ind i Danmark og 1,1 mio. kr. ind i Sverige. De penge gik som altid til for tiende år i træk Børnecancerfonden.

Betaler selv
En pæn del af pengene kommer fra deltagerne. Hos Team Rynkeby er der i år 790 deltagere, og i princippet skal de hver især dække alle udgifter til deltagelse. For Rynkeby-rytterne beløber det sig til 12.200 kr. pr. person for at være med. Cykel og alt andet må de også selv købe. For servicefolket koster deltagelse i Team Rynkeby 3500 kr.

Hos Taxa-rytterne skal alt også betales af de enkelte deltagere. Dog har servicefolket lempeligere vilkår.

Ingen fra de to hold synes dog at ville indrømme, at der er tale om en gedigen gang selvpineri i godhedens navn. Faktisk lyder det næsten, som om rytterne nyder bagdels-ødemer og andet skidt i den ende som følge af intens sadelkontakt.

Elsker skulderklap
Til gengæld er talspersonerne for de to hold ikke blege for at indrømme, at der nok er en vis prestige i at flashe sin deltagelse i så krævende velgørenhed.

- Vi kan da godt lide at få at vide, at ’det var godt gjort’. Skulderklap er jo velkomne - uanset om folk tænker på cykelpræstationen, på det gode indsamlingsresultat eller det faktum, at vi arbejder for en god sag, hedder det stort set samstemmende fra d’herrer.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen