Vind billetter til Gitte Hænning-koncert

Hun har stået på en scene, siden hun var otte og er blevet et kæmpenavn i Tyskland, hvor hun bor. Nu er Gitte Hænning i København for at give jazz-koncert

Gitte Hænning har boet det meste af sit liv i Tyskland, men er tilbage i Danmark for at give koncerter. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Gitte Hænning har boet det meste af sit liv i Tyskland, men er tilbage i Danmark for at give koncerter. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Gitte Hænning var otte år, da hun stod på en stol i musikstudiet ved Svanemøllen og indsang ’Giftes med farmand’ sammen med sin far, musikeren Otto Hænning. Med sin lidt grove stemme afsang hun kærlighedserklæringen til sin far.

– Jeg var faktisk ganske uinteresseret i det der musik. Jeg havde en stemme som en hel flaske whiskey eller en kasse øl. Der var et klassisk strygeorkester med i studiet, og de klappede af den der lille pige, der kom og på stolen for at synge ind i mikrofonen, så hun havde øjenhøjde med sin far i duetsangen, fortæller Gitte Hænning i et stort interview, som Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA, bringer på lørdag.

I dag bor sangeren i Berlin. Det har hun gjort i 17 år – dog på tre forskellige adresser.

– Jeg er rejsende. Det er svært at svare på, hvor det hele skal ende. Jeg kan godt føle, at det er på tide at flytte væk fra Berlin, men jeg ved ikke, hvor jeg skal hen. Min rytme er, at jeg kun bor ni år det samme sted – så skal jeg videre. Det hele står åbent, siger hun.

’Giftes med farmand’ blev en landeplage i 1955, og Gitte Hænnings sceneliv var begyndt.

57 år og en lang karriere inden for musik, film og teater senere er Gitte Hænning tilbage i København for at spille koncert under Copenhagen Jazz Festival.

Du kan vinde to billetter til Gitte Hænnings intime jazz-koncert i Christianskirkens Have på lørdag 7. juli klokken 16 ved at svare på spørgsmålet herunder.

På lørdag kan du læse hele portrættet af Gitte Hænning i lørdagsmagasinet EKSTRA.SPØRGSMÅL:

Hvilket nummer sang Gitte Hænning sammen med Dirh Passer i filmen ’Han, hun, Dirch og Dario fra 1962?

A: ’Ta’ med ud og fisk’

B: ’Lille frøken himmelblå’

SMS til 1272 ’EB GITTE’ + svar efter navn og adresse.

--------------------

Eksempel: EB GITTE A, Anna Anderson, Sverigsgade 2, 9800 Hjørring

Det koster i alt 5 kr. at deltage for hver gang du starter en ny sms.

Konkurrencen slutter 05. juli 2012. Vinderen får direkte besked.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen