Anni taler ud om det barske fængselsliv: - Victoria flåede sine øjenvipper ud

Tiden bag tremmmer har været meget hård for hendes toårige datter, fortæller Anni Fønsby i et eksklusivt interview med Ekstra Bladet

Anni Fønsby har som andre småbørnsforældre travlt med at vaske tøj og ordne alt det praktiske om datteren Victoria. Men der er ikke de optimale betingelser her, hvor jeg skifter hende, siger hun. (Foto: Henning Hjort)
Anni Fønsby har som andre småbørnsforældre travlt med at vaske tøj og ordne alt det praktiske om datteren Victoria. Men der er ikke de optimale betingelser her, hvor jeg skifter hende, siger hun. (Foto: Henning Hjort)

Da Anni Fønsby for lidt over tre måneder siden tjekkede ind i Horserød Statsfængsel for at afsone sin dom for rufferi, var det med bange anelser om, hvordan hendes nu to år gamle datter ville klare opholdet bag tremmer.

Nu fortæller Anni Fønsby, hvordan den lille pige allerede har taget skade af at leve i en ni kvadratmeter stor celle uden andre familiemedlemmer end sin mor og omgivet af kriminelle.

De første seks uger af opholdet havde Anni ikke fået tilladelse til at aflevere sin datter i vuggestue, og derfor var den lille pige tvunget til at opholde sig i cellen og på fællesafdelingerne.

Ændrede adfærd
Allerede her blev Victoria påvirket.

– Det var så forfærdeligt, for vi kunne ikke bare tage på stranden og smide sten i vandet. Jeg havde spærring på. Til sidst var det så grelt, at jeg kunne mærke, at hun begyndte at ændre adfærd. Hun blev understimuleret. Vi kunne jo kun rende rundt på gangene, fordi jeg ikke måtte forlade afdelingen, fordi jeg var blevet truet, siger Anni Fønsby, da Ekstra Bladet besøger hende i Horserød Statsfængsel.

Her blev hendes status som kendt angiveligt skyld i, at hun blev truet af en medindsat og hans slæng af kriminelle. Truslerne gjorde, at Anni ikke måtte opholde sig i den afdeling, hvor ballademagerne kom.

– Det eskalerede så meget, at de overflyttede mig til en kvindeafdeling – en lukket afdeling. Mit barn blev fjernet fra mig og sendt hjem til min mor, fortæller Anni.

Slog hovedet ind i væggen

Hjemme hos sin mormor blev Victorias tilstand kraftigt forværret. De mange skift i hverdagen sled på den lille pige.

– Victoria ændrede så kraftigt adfærd, at min mor ikke vidste, hvordan hun skulle håndtere det. Victoria græd hele tiden. Når hun skulle sove, lå hun hele tiden og rev sig i øjenvipperne, nev sig selv og slog hovedet ind i væggen. Det var en fuldstændig chokerende adfærd, som vi aldrig har set før.

Bekymringen for barnebarnet fik Annis mor til at skrive et brev til fængslet med krav om, at de gjorde noget ved problemerne.

I dag er mor og datter sammen igen, og Victoria har samvær med jævnaldrende i vuggestuen. Men hun er stadig præget af den turbulente tid, hun har været igennem.

LÆS FIRE SIDERS REPORTAGE OG SE ALLE BILELDERNE I SØNDAGENS TRYKTE UDGAVE AF EKSTRA BLADET:

* Kæmper for at blive overflyttet til pension

* Jeg bebrejder mig selv

* Frygter for datterens skæbne

* Jeg håber, vores ægteskab overlever

* De spyttede efter mig

* Jeg tog den forkerte kamp

* Det er en virkelig forfærdelig situation

1 af 2 Anni har fjernsyn på de ni kvadratmeter, som hun deler med toårige Victoria. Cellen er så lille, at der ikke engang er plads til hendes seng, siger Anni. (Foto: Henning Hjort)
2 af 2 Anni Fønsby har som andre småbørnsforældre travlt med at vaske tøj og ordne alt det praktiske om datteren Victoria. Men der er ikke de optimale betingelser her, hvor jeg skifter hende, siger hun. (Foto: Henning Hjort)

Skærm

Mest læste i flash!