Grevinde Alex designer smykker

En del af overskuddet går til velgørenhed, men firmaet bag vil helst ikke tale om detRigmor Zobel er 'ansigt' for grevinde Alexandras smykkeserie. Foto: Jan Sommer
Rigmor Zobel er 'ansigt' for grevinde Alexandras smykkeserie. Foto: Jan Sommer

Grevinde Alexandra - forhenværende prinsesse, kan sætte en ny titel på visitkortet: Designer.

47-årig Alexandra, der inden hun giftede sig ind i det danske kongehus var forretningskvinde i Hong Kong, er den kreative kraft bag en smykkeserie kaldet Midnight Excellency kreeret for firmaet Precious Jewels. Firmaet støtter UNICEF, som Alexandra er protektor for.

Zobel
Smykkerne blev forleden eksponeret af grevindens veninde, Rigmor Zobel, ved et velgørenhedsarrangement. Her røbede Zobel - der er smykkefirmaets faste ’husmodel’, at grevinden havde designet både fingerring, øreringe og vedhænget i hendes halskæde.

Læs også: Alexandra var i livsfare

Selv om det umiddelbart synes oplagt at ’prale’ med det næsten kongelige design kreeret for en god sag, har Precious Jewels ikke den store lyst til at tale om firmaets nye designer - om, hvordan samarbejdet er blevet til, om grevindens ideer bag designet og om, der kommer flere smykker.

Ingen kommentarer
– Det er ikke noget, som Alexandra selv er officiel omkring. Derfor har jeg ingen kommentarer, siger firmaets ejer Christina Juel, da Ekstra Bladet ringer.

Du kan vel bekræfte, at grevinden er står bag smykkedesignet?

– Det er noget, Rigmor Zobel har fortalt til Her og Nu.

Og Rigmor Zobel er model for firmaets smykker, så...?

– Det er rigtigt, at Rigmor er firmaets ansigt.

Så hun ved, hvad hun taler om?

– Hun kender firmaet.

Læs også: Joachim fester med ekskonen

På firmaets hjemmeside beskrives Alexandras kollektion således:

’Midnight Excellency er midnatsblå majestætsfornemmelse i smukke, hængende perler og ægte safirer i eksklusive, omvendte rosetter. Perlen har været brugt til smykker i århundreder, og står for spirituel skønhed og renhed. Safiren er den majestætiske blå ædelsten, der bidrager til indre lykke.’

Alex ikke alene
At krere smykker er blevet en stadig mere populær dille blandt danske kendisser.

Med den nye beskæftigelse følger den forhenværende prinsesse, nuværende grevinde, Alexandra trop med blandt andre realitystjernen Amalie, brystbomben Anni og fodboldspilleren Nicklas Bendtner, der alle inden for det seneste års tid har kastet sig over design af smykker.

Sammen med gemalen Erik Damgaard besluttede Anni Brinch sidste år at etablere smykkefirmaet Victoria Jewels, opkaldt efter deres fælles datter.

Også Bendtner
I starten af i år var fodboldspiller Nicklas Bendtner klar med sin første (herre)smykkekollektion for sit og faderens smykkefirma Nicklas Bendtner Jewellery.

Og går det som planlagt vil det københavnske smykkefirma Nørgaard Design til sommer være klar med en smykkeserie designet af realitystjernen Amalie og hendes mor Lotte.

1 af 2 Den tidligere prinsesse har meldt sig i rækken af kendisser, som designer smykker. Foto: Bo Nyman
2 af 2 Rigmor Zobel er 'ansigt' for grevinde Alexandras smykkeserie. Foto: Jan Sommer

Skærm

Mest læste i flash!