TV: Coster-Waldau er vild med at være kendt

Med tv-serien Game of Thrones har USA fået øjnene op for den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau. Se interview med ham her

Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den flotte og diabolske ridder Jaime Lannister i succes-serien 'Game of Thrones', som har gjort ham kendt i USA. (Foto: HBO/CANAL+)
Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den flotte og diabolske ridder Jaime Lannister i succes-serien 'Game of Thrones', som har gjort ham kendt i USA. (Foto: HBO/CANAL+)

Hør Coster-Waldua fortælle om det amerikanske eventyr i tv-klippet

--------------------

Det viser sig, at det faktisk kan betale sig at slå en konge ihjel, forelske sig i sin tvillingsøster og slå hunde og børn ihjel. I hvert fald hvis man hedder Nikolaj Coster-Waldau og er i gang med at slå igennem på det amerikanske marked.

Det er ikke første gang, den danske skuespiller har en rolle i en amerikansk film eller tv-produktion. Men med rollen som Jaime Lannister, også kaldet Kingslayer, i tv-serien ´Game of Thrones´ har USA for alvor fået øje på ham.

LÆS OGSÅ:

Se også: Coster-Waldau skal filme med Tom Cruise

- Der er ingen tvivl om, at det ikke skader at være med i en serie med så stor succes. Og jeg har også lavet to film derovre efterfølgende. Og der har serien sikkert haft en meget stor betydning, siger han til Ritzau.

Hele 8,3 millioner seere fulgte med, da ´Game of Thrones´´ anden sæson have premiere i USA. Det betyder, at mange mennesker har lagt mærke til Coster-Waldau i rollen som Kingslayer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Coster Waldau i gyserfilm

- Det er klart, at hvis der er en samtale med en instruktør og en caster, og man bliver nævnt, er det nemmere at have ´Game of Thrones´ som en direkte reference - i stedet for at man bare fremviser et stykke papir og et billede, forklarer den danske skuespiller.

- Serien er jo blevet en succes. Mange i Hollywood har set den, og så tænker de ´Nårh det er ham´. Så det gør en forskel. Og det gør det nemmere at få andre job. Tror jeg. Håber jeg, uddyber han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Game of Thrones-manuskript stjålet

Nikolaj Coster-Waldau er lige kommet hjem fra USA, hvor han har lavet optagelser til filmen ´Oblivion´ med Tom Cruise og Morgan Freeman. Næste skridt er optagelserne til tredje sæson af ´Game of Thrones´, der skal filmes i Belfast, Dubrovnik og i Island.

Sæson to af ´Game of Thrones´ har dansk tv-premiere den 2. maj.

Skærm

Mest læste i flash!