Jan Fog: De blev gasset

Ifølge kendismægleren er det en meget anvendt indbrudsmetode i området

Det var i Cap-Martin området i Sydfrankrig, at paret blev udsat for indbrud. (Foto: Google maps)
Det var i Cap-Martin området i Sydfrankrig, at paret blev udsat for indbrud. (Foto: Google maps)

Kendis-ejendomsmægleren Jan Fog kender om nogen området i Sydfrankrig, hvor et dansk par blev udsat for hjemmerøveri i går nat. Og han har en helt klar idé om, hvad der er sket.

- Der er desværre rigtig mange røverier i området. 90 procent af røverierne sker ved at folk bliver gasset, mens de ligger og sover. Jeg kunne forestille mig, det er det, der er sket - uden selvfølgelig at kende til den konkrete sag, fortæller Jan Fogh til ekstrabladet.dk.

Se også: Dansk par røvet for millionbeløb i Sydfrankrig

Mægleren, der selv har en båd i området, har flere venner og bekendte, der er blevet gasset og frarøvet de fleste af deres ting.

- Der var en familie, der blev udsat for sådan et røveri. Deres 14-årige datter lå og sov i huset, mens det skete. Nu har de solgt deres hus. Det blev simpelthen for meget.

Jan Fog har et godt råd til, hvordan man undgår, at røverne finder frem til en.

- Når man er ude på restuarant, skal man passe på ikke at reklamere med sine dyre ure og smykker. Tyvene opfatter det, og så følger de efter en, når man kører hjem. Så man skal altid køre tre omgange i en rundkørsel, hvis man føler, man bliver forfulgt. Jeg har selv prøvet at blive forfulgt, fortæller Jan Fog, der også råder folk til ikke at stille deres dyre biler foran hjemmet.

- Der er sikkerhedsvagter i de fleste områder, men jeg synes, man skal gemme sine dyre ting såsom en bil bag sine mure.

Kender du til sagen, tip os på 1224 (koster alm. sms-takst) eller på mail 1224@eb.dk.

Skærm

Mest læste i flash!