Kendte hundejere splittede over Balder-sag

Se hvad tre kendte danske hunde-ejere mener om nedskydningen af familie-hunden Balder

Det er fandme vildt, at snuppe sin riffel og skyde en hund, siger Uffe Holm om nedskydningen af Balder. (Foto: Polfoto: Bo Nymann)
Det er fandme vildt, at snuppe sin riffel og skyde en hund, siger Uffe Holm om nedskydningen af Balder. (Foto: Polfoto: Bo Nymann)

Et af tirsdagens helt store samtaleemner har været nedskydningen af labradoren Balder. Ekstra Bladet har spurgt tre danske hundeejere om, hvad de mener om sagen:

Uffe Holm - komiker

- Det er noget værre noget, men familien var ligesom advaret. Den har været inde på naboens gund tyve gange og han har prøvet at sige pænt til dem, at de skulle holde den væk. Man skal huske, at manden har fulgt reglerne og derefter kan man så diskutere, hvor vildt det er, det han har gjort.

Se også: Politiet: Det var ok at skyde Balder

For det er fandme vildt, at snuppe sin riffel og skyde en hund, der bare render rundt og er glad. Jeg syntes det er meget voldsomt, men mener samtidig ikke, at man kan klandre manden, for han har gjort det lige efter bogen.

I mine øjne er det den familie der ejer hunden, den er helt galt med. Hvis nogen havde sagt, at de ville skyde min hund havde jeg sørget for, at den ikke løb væk. Hunden er uskyldig og familien skulle have passet bedre på den.

Johannes Langkilde - nyhedsvært på TV2

- Det er svært at kommentere på den konkrete sag uden at vide, hvad der helt præcist er foregået. Helt overordnet syntes jeg, at det er en uskik at skyde og at man skal føle sig voldsomt truet af en hund, før man begynder at pløkke den ned.

Se også: Minister: Det var ikke ok at skyde Balder

Det er meget drastigt det han har gjort og som hundeejer ville jeg blive voldsomt pikeret, hvis naboen skød min hund.

Som hundejer har man et ansvar og det skal man leve op til. En hund skal ikke have lov til at strejfe omkring. Jeg har altid min hund i snor og ellers er den låst inde bag et hegn.

Stig Elling - Rejsekonge

- Som hundelsker må jeg desvære konstatere, at manden ikke har gjort noget ulovligt - desværre. Det skulle forbydes ved lov, at skyde en sød familiehund - som måske er lidt til gene - men ikke har gjort nogen fortræd. Jeg håber, at de tager det op i Folketinget og laver en stramning.

Se også: Se paragraffen der giver hundedræbere ret

Det at manden der har skudt Balder er jæger, gør ikke ligefrem sagen bedre - tværtimod. Han har måske en idé om, at det er dejligt at skyde dyr, men her er han gået over stregen. Han har skudt en sød familiehund, som blot har været en smule til irritation - jeg syntes det er under al kritik.

Se også: Genboen: Derfor skød jeg Balder

Hvis en hund bider et menneske er sagen en anden. Hvis en af mine hunde bed nogen, så er den for farlig og så ville jeg få den aflivet.

1 af 3 - Man skal føle sig voldsomt truet af en hund, før man begynder at pløkke den ned, mener nyhedsværten Johannes Langkilde. (Foto: Miklos Szabo/TV2).
2 af 3 Det jægeren har gjort er under al kritik, fastslår Stig Elling. (Foto: Thomas Willmann).
3 af 3 Det er fandme vildt, at snuppe sin riffel og skyde en hund, siger Uffe Holm om nedskydningen af Balder. (Foto: Polfoto: Bo Nymann)
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen