Anne-Grethe Bjarup Riis: Jeg er bange for at blive slået ned

Et år efter prostitutions-debatten får skuespilleren stadig verbale tæv for sine holdninger. Hun frygter, at det ikke stopper der

Anne-Grethe Bjarup Riis (Foto: Jakob Jørgensen)
Anne-Grethe Bjarup Riis (Foto: Jakob Jørgensen)

- Det er helt vildt angstprovokerende. Og jeg har været – og er stadig – utryg ved at gå på gaden. Tænk, hvis der er en, der er blevet så gal, at jeg skal have et gok i nødden?

Ordene kommer fra skuespiller – og nu instruktør af filmen ’Hvidsten Gruppen’ – Anne-Grethe Bjarup Riis.

Hun har lært på den hårde måde, at det koster at stikke næsen frem og ihærdigt kæmpe for sine holdninger.

Selv om det snart er et år siden, hun i et morgenprogram kom i clinch med sexarbejdernes talskvinde for åben skærm, ringer telefonen dagligt med navneløse mennesker, der kalder hende ’luder’, ’kælling’ og den slags. Hun får svinere på mail, og når hun går på gaden. Og det ser ikke ud til at stoppe.

Læs:

Se også: Luder klæder Bjarup Riis af: Ingen tal

- Jeg har fået 300 hademails fra mænd, der sviner mig til. Der er eddermame mange mænd, der synes, at jeg er en kegle. Men jeg spørger så mig selv, hvad fanden det er for mænd, der kalder mig en ’luder’. De er sgu ikke normalt begavede.

Læs:

Se også: Socialdemokrat: Bjarup Riis som luder-minister

– Jeg har også fået 300 mails fra folk, der beder mig fortsætte, og mange, mange telefonopkald fra nuværende og tidligere prostituerede, der er glade for min støtte. Og jeg får opkald fra kendte og store forretningsfolk, der synes, jeg gør det godt, men som ikke kan stå frem – fordi de kan miste noget på at sige deres mening. Hvad fanden er det? Jeg mister sgu også noget på det. Der er roller, jeg ikke får, fordi jeg er for markant og siger min mening.Læs hele interviewet med Anne-Grethe Bjarup Riis i Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA.

Her kan du også læse:

Man tror ens forældre er udødelige - min far var bare ikke

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen