Lars von Trier sejrede igen

’Melancholia’ blev igen udråbt som årets bedste film. Instruktøren var ikke selv til stede, men han havde sendt sin kone, som blandt andet takkede von Triers tålmodige kone i takketalen

Lars von Triers kone Bente var stedfortræder for instruktøren, der var blevet hjemme for ikke at komme galt afsted. (Foto: Henning Hjorth)
Lars von Triers kone Bente var stedfortræder for instruktøren, der var blevet hjemme for ikke at komme galt afsted. (Foto: Henning Hjorth)

Det er muligt, at Lars von Trier ikke kan lide at flyve. Han behøver det heller ikke. Han kan nemlig gå på vandet.

Instruktøren kunne i går sætte endnu en trumf på sin position som landets mest markante, da Bodilkomitéen i lighed med Robertkomitéen kårede hans ’Melancholia’ som årets bedste film.

Komitéen påpeger Triers originale genialitet, som indskriver ’Melancholia’ i et 'visuelt forfatterskab, der åbenbart kun kan trives, hvis det hele tiden bryder nyt filmland', hedder det blandt andet.

Læs også:

Se også: Melancholia storsejrede ved Robert-festen

Instruktøren, der holder sig væk fra offentligheden efter at have været lidt for kæk med nazistiske bemærkninger, holdt sig som sædvanligt væk, da hans seneste mesterværk blev hyldet.

Da filmen løb med den ene pris efter den anden ved Robert-uddelingen, var det hans producer, Meta Louise Foldager, der konstant måtte på scenen for at sige tak.

Og heller ikke i aften er Lars von Trier med til festen, hvor hans film scorede den mest eftertragtede kategori.

I stedet havde von Trier sendt sin kone Bente afsted, og hun gik på scenen for at modtage statuetten, som hun lovede at aflevere til husbonden, når hun kom hjem.

- Jeg vil selvfølgelig sige tillykke Lars, og at det selvfølgelig er fortjent, sagde hun i takketalen og forklarede, at hun var stedfortræder, fordi 'det som bekendt gik galt i begyndelsen af denne film', som hun beskrev det.

- Man behøver at gå ind og se filmen for at forstå, hvor utroligt et poetisk menneske Lars er. Det er virkelig svært for ham lave de her film, at de koster rigtig meget.

- Hvis han stod her ved jeg, at han ville takke alle bag filmen, og jeg tror også, han ville takke sin tålmodige kone og vores fire dejlige børn, sagde hun med et smil.

1 af 2 Fuck you, skulle man næsten tro, at Lars von Trier siger til filmbranchen. For når priserne uddeles og hans film vinder, dukker han aldrig op.
2 af 2 Lars von Triers kone Bente var stedfortræder for instruktøren, der var blevet hjemme for ikke at komme galt afsted. (Foto: Henning Hjorth)