Silas' kaotiske kærlighedsliv

Ærlig danser taler ud: - Jeg scorede piger for at bevise, jeg ikke var til mænd

Et besøg på Pan gav Silas Holst en åbenbaring. (Foto: Henning Hjorth)
Et besøg på Pan gav Silas Holst en åbenbaring. (Foto: Henning Hjorth)

I dag ved de fleste kvinder, at danse darlingen Silas Holst er uopnåelig som kærestepotentiale. Han er nemlig kun til mænd. Men sådan har det ikke altid været.

Scorede mange piger
- Det var en lang sej kamp for mig at erkende, at jeg var homo, og jeg begyndte at score endnu flere piger end normalt for at overkompensere og overbevise mig selv om, at jeg absolut ikke var til mænd, fortæller 29-årige Silas i et interview med Alt for Damerne, som udkommer torsdag.

Det var i gymnasieårene, at Silas udkæmpede den store kamp mod sin seksualitet. I 2. g tog han sin kvindelige ekskæreste med på bøssediskoteket Pan og her fik han noget nær en åbenbaring.

Ikke frastødende
- Jeg tænkte 'her passer jeg bare ind'. Aldrig før havde jeg set to mænd kysse hinanden, jeg havde aldrig kendt nogen homoseksuelle, og det føltes hverken mærkeligt eller frastødende. For første gang blendede jeg ind i en mængde, som jeg aldrig rigtig havde oplevet det før.

Alligevel skulle der gå et års tid efter den skelsættende oplevelse, inden Silas var klar til at fortælle familie og venner, at han var til mænd.

I interviewet bruger han ordet 'kaotisk' til at beskrive sit kærlighedsliv - der også rummer et to år langt forhold med skuespilleren Thure Lindhardt. Bruddet mellem de to beskriver han således:

- Det gav mig et wakeup-call, og jeg tænkte 'nu må du gøre noget, starte på en frisk og se, hvor det fører dig hen'. Hidtil havde jeg levet lidt tilfældigt på andres præmisser og lyttet for meget til, hvordan andre mente, jeg skulle leve mit liv.

Manden i mit liv
I dag er han kæreste med skuespilleren og danseren Johannes Nymark - og meget lykkelig:

- Vi er bare skidegode til at være kærester. Det er mit første sunde forhold, det er så udramatisk, fordi vi bare ved, at vi har hinanden og er gode til at give plads. Jeg tror, han er manden i mit liv, og jeg kan ikke forestille mig, at jeg finder nogen som ham, der gider arbejde så hårdt for, at jeg har det godt.

LÆS OGSÅ: Se også: Silas: Jeg er vildt forelsket Silas: Jeg er vildt forelsket