Mikkelsen: Fedt at være tilbage i dansk film

Efter to store internationale Hollywood-film er Mads Mikkelsen nu tilbage i dansk film i en stor rolle som livlægen Struensee i Nicolaj Arcels film 'En kongelig affære - og han nyder det

Mads Mikkelsen er lykkelig for at være tilbage i dansk film med sin rolle i 'En Kongelig Affære'.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Mads Mikkelsen er lykkelig for at være tilbage i dansk film med sin rolle i 'En Kongelig Affære'.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Mads Mikkelsen har gigant succes som skuespiller i store internationale Hollywood-film, og efter de to store film 'De Tre Musketerer' og 'Clash of the Titans' er han nu tilbage i dansk film i hovedrollen som livlægen Struensee i Nicolaj Arcels film 'En kongelig affære', der idag har gallapremiere på filmfestivalen i Berlin.

- Det er superfedt at være tilbage i dansk film. Jeg kan tale på mit eget sprog, og jeg kender de fleste, som jeg arbejder sammen med. Men man skal også passe på, at det ikke bliver en sovepude, siger Mikkelsen og tilføjer:

- Men det har det heller ikke været. Det har været udfordrende og skønt at arbejde sammen med Nicolaj Arcel, der i den grad kan sit håndværk.

LÆS OGSÅ:

Mads Mikkelsen i hed omfavnelse med den unge Alicia Vikander i rollerne som livlægen Strueense og dronning Caroline Mathilde.(Foto: Zentropa) Film - 2. feb. 2012 - kl. 15:54 TV: Jeg kan godt lide ludere med store bryster

Og Mads Mikkelsen kan sagtens identificere sig med livlægen og oplysningsmanden Struensee, der via sit farlige og passionerede forhold til dronning Caroline Mathilde fik magten til at lave reformer og indføre mere demokratiske tilstande i Danmark i begyndelsen af 1770' erne.

- Det sværeste ved rollen var også at gøre ham menneskelig. Jeg forsøgte også at finde ind til hans fejl. Han er jo en idealist, der kommer frygtelig galt afsted, fordi han en måde også glemmer sin egen idealisme, da han kommer til magten.

LÆS OGSÅ:

Se også: Trine Dyrholm: Jeg elsker at være mor

'En kongelig affære' er bygget på historiske kendsgerninger. Så det er ingen hemmelighed, at Mads Mikkelsens karakter ender med at blive halshugget.

Kunne han ikke bare have holdt sine fingre fra den smukke dronning?

- Jo, men det var jo lidt svært, siger Mads Mikkelsen med et smil.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pragtpræstation af ung dansk skuespiller

1 af 5 Filmholdet bag 'En Kongelig Affære: Fra venstre filminstruktør Nicolaj Arcel, Trine Dyrhold, Mads Mikkelsen og Mikkel Bo Følsgaard, og siddende er det filmens producent Meta Louise Foldager.(Foto: Christian T. Jørgensen)
2 af 5 Mads Mikkelsen indleder i rollen som den tyske livlæge Struensee en hed affære med den danske dronning Caroline Mathilde spillet af den unge smukke svenske skuespiller Alicia Vikander. (Foto: Zentropa)
3 af 5 Mads Mikkelsens næste film biver også dansk, nemlig i hovedrollen i Thomas Vinterbergs kommende film 'Jagten'.(Foto: Christian T. Jørgensen)
4 af 5 Livlægen Struensee tog hele magten i Danmark, men det varede kun et par år. Så gik det gruelig galt. Her føres han til skafottet i Fælledparken i København, hvor han blev halshugget.(Foto: Zentropa)
5 af 5 Mads Mikkelsen er lykkelig for at være tilbage i dansk film med sin rolle i 'En Kongelig Affære'.(Foto: Christian T. Jørgensen)