Krøniken-Ida i erotisk stor-film

Skuespillerinden Anne Louise Hassing skal spille hovedrollen i ny Peter Greenway-film

Krøniken-Ida skal spille den frodige og forførende 'Susannah' i Peter Greenways kommende film 'Goltzius and the Pelican Company'. (PR-foto)
Krøniken-Ida skal spille den frodige og forførende 'Susannah' i Peter Greenways kommende film 'Goltzius and the Pelican Company'. (PR-foto)

Vi kender Anne Louise Hassing som Ida i tv-serien 'Krøniken', men nu skal vi se hende betræde en langt større scene. Hun har nemlig fået en af hovedrollerne i en kommende international film 'Goltzius and the Pelican Company' af den britiske filminstruktør Peter Greenaway.

- Det er meget fantastisk at få lov til at arbejde med så stor en kunstner som Peter Greenaway. Det har været nogle intense, lærerige, og utroligt spændende uger, og jeg føler, at det her er et af højdepunkterne i min karriere, fortæller Anne Louise Hassing til Politiken om sin nye rolle.

Se også: Har du glemt 'Krøniken'?

- Det er bare at springe ud på dybt vand, når man arbejder med Peter (Greenaway, red). Det er i den grad et tillidsspørgsmål, for han arbejder meget intuitivt. Men hvem ville ikke gerne vove skindet for ham, han er jo genial, siger hun.

Lærer af de bedste
Utroskab, incest, pædofili, prostitution og nekrofili er nogle af temaerne i filmen, der skildrer stærkt erotiske fortællinger fra Biblen, hvor livsfarlige intriger og dobbeltmoral er nøgleord. Anne Louise Hassing skal spille 'Susannah', der er en frodig og meget seksuelt erfaren kvinde.

Anne Louise Hassing skal spille overfor dygtige skuespillere. Eksempelvis den mandlige hovedrolle, der spilles af den hollandske skuespiller og poet Ramsey Nasr.

Men Anne Louise Hassing er især blevet inspireret af den amerikanske skuespiller Murray F. Abraham, der er kendt fra blandt andet 'Scarface', 'Amadeuz' og 'Præsidentens mænd'.

Se også: Kaj Holger vender tilbage

- Jeg har suget til mig, når jeg har spillet over for Murray, han er jo mesteren. Derudover har det været skønt at spille på engelsk, og i det hele taget være en del af et stort internationalt ensemble. Jeg elsker det og håber ikke, at det er sidste gang, siger Anne Louise Hassing.

Filmen forventes at have premiere til filmfestivalen i Cannes i 2012