Coster-Waldaus hårrejsende joke

Den danske skuespiller skabte panik blandt producenterne af serien 'Game of Thrones', da han hævdede, at de lange lokker var røget

Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den flotte og diabolske ridder Jaime Lannister i succes-serien 'Game of Thrones'. (Foto: HBO/CANAL+)
Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den flotte og diabolske ridder Jaime Lannister i succes-serien 'Game of Thrones'. (Foto: HBO/CANAL+)

Nikolaj Coster-Waldau har i øjeblikket stor succes med rollen som den skånselsløse ridder Jaime Lannister i den amerikanske storserie 'Game of Thrones', der onsdag aften havde dansk premiere på CANAL+.

De kvindelige seere er ved at dåne over den flotte dansker, der i rollen som den diabolske og charmerende Jaime er udstyret med en manke af bølgende hår.

LÆS OGSÅ: USA går amok over Coster-Waldaus nye serie

Vred mail
Således er karakteren også beskrevet i George RR Martins kult-bøger, som 'Game of Thrones' er baseret på, og derfor var seriens ophavsmænd og producenter, David Benioff og D.B. Weiss, ved at få kaffen galt i halsen, da de under indspilningerne modtog en mail fra deres danske stjerne:

- Vi havde skrevet til Nikolaj, at vi gerne ville have, at han skulle lade sig klippe på en bestemt måde, fordi det passede til en bestemt scene. Han svarede med en meget vred mail, hvori han gjorde det klart, at han følte, at han ikke var blevet hørt i forbindelse med den beslutning. Han skrev, at han nu havde besluttet, at han var nødt til at have ejerskab og kontrol over Jaime Lannister, og at han derfor selv havde klippet sit hår. Nikolaj tilføjede, at han mente, at vi ville synes om hans nye frisure, og at han ville sende os et billede senere, fortæller Benioff og Weiss, da flash! møder dem i Los Angeles.

Paryk-jagt i London
To dage senere modtog producenterne en ny mail fra Coster-Waldau:

- Han mailede os et billede hvor han var helt karseklippet, hvilket overhovedet ikke passer til rollen. Vi gik i total panik og kontaktede straks tv-selskabet HBO. Sammen begyndte vi at undersøge, hvor hurtigt vi kunne få fremstillet en paryk. Agenterne ringede rundt til alle mulige paryk-magere i London. Vi fandt ud af, at det ville løbe op i 10.000 dollar, men at det var tvivlsomt, om den kunne nå at blive fremstillet, inden optagelserne startede igen.

- Lettelsen var derfor stor, da Nikolaj ringede samme aften og afslørede, at det hele bare var en joke. I øvrigt den bedste joke, som nogen har lavet med mig, konstaterer David Benioff, der ud over den hårrejsende oplevelse er begejstret for den danske skuespillers indsats i 'Game of Thrones':

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau overvældet af succes

- Nikolaj yder en fantastisk indsats. Vi har stor respekt for ham og for, hvor dedikeret han var til sin rolle, lyder anmeldelsen fra stjerne-producenterne.

1 af 2 Det var dette foto, som den danske skuespiller sendte til producenterne, der gik i panik over synet af den karseklippede dansker. (Foto: Privatfoto)
2 af 2 Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den flotte og diabolske ridder Jaime Lannister i succes-serien 'Game of Thrones'. (Foto: HBO/CANAL+)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere