Se og Hør-chef: Vi vandt også

Se og Hørs chefredaktør, Kim Henningsen, er ligesom Anni Fønsby glad for dagens kendelse i Københavns Byret

Alle er tilfredse efter Københavns Byrets dom i retssagen mellem Anni Fønsby og Se og Hør. (Foto: Peter Grosen DK)
Alle er tilfredse efter Københavns Byrets dom i retssagen mellem Anni Fønsby og Se og Hør. (Foto: Peter Grosen DK)

Det er ikke hver dag, at en dommerkendelse resulterer i glade ansigter på begge sider af retslokalet.

Ikke desto mindre var det virkeligheden, da Københavns Byret kl. 13.00 kom med sin afgørelse i erstatsningssagen, som Anni Fønsby havde rejst mod Se og Hør for at have publiceret en række vovede modelbilleder af hende - vel at mærke mod hendes vilje. Billederne skulle nemlig have været brugt til at lave en kalender med den barmfagre kendis.

LÆS OGSÅ: Anni Fønsby vandt over Se og Hør

- Vi er rigtig glade for dommen, som vi pudsigt nok også betragter som en sejr. For det første fik Anni Fønsby kun en brøkdel af de 600.000 kroner, hun forlangte, men for det andet - og langt vigtigere - fandt dommeren ikke, at vi havde krænket Annis privatliv. Det er jeg virkelig tilfreds med, eftersom deres krav var, at jeg skulle idømmes fængselsstraf, siger Kim Henningsen til ekstrabladet.dk.

Anni Fønsby endte med at få tilkendt 112.000 kroner - 12.000 i modelhonorar og 100.000 for tabt fortjeneste. Og selv om Anni Fønsby betegnede beløbet som en sejr, kan Kim Henningsen også sagtens kan leve med det.

LÆS OGSÅ: Anni efter Se og Hør-dom: De skal have nogle klaps

- Det er selvfølgelig altid træls at skulle af med så mange penge. Men vi lægger stor vægt på, at der er tale om tabt fortjeneste og ikke krænkelse af privatlivet. I så fald havde 100.000 været et modbydeligt beløb, siger chefredaktøren og fortsætter:

- Vi føler på ingen måde, at vi har tabt denne sag. Tværtimod ligger beløbet tæt på det, vi i sin tilbød Anni for at lægge sagen ned. Desværre tog hun ikke imod tilbuddet, for så kunne samfundet have sparet en masse penge i udgifter til retssagen, slutter han.