Triers melankolske time

Hele verden venter spændt på Lars von Triers dommedags-film 'Melancholia'

Timeglasset er så småt begynde at rinde ud for den danske filminstruktør Lars von Trier. Hele verden venter spændt på hans dommedagsfilm 'Melancholia', der har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 18. maj. Læg mærke til den lille, aparte detalje i billedet. Lars von Trier har fået tatoveret ordet 'FUCK' på sine fingre. (Foto: Christian Geisnæs)
Timeglasset er så småt begynde at rinde ud for den danske filminstruktør Lars von Trier. Hele verden venter spændt på hans dommedagsfilm 'Melancholia', der har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 18. maj. Læg mærke til den lille, aparte detalje i billedet. Lars von Trier har fået tatoveret ordet 'FUCK' på sine fingre. (Foto: Christian Geisnæs)

Von Trier er på banen igen. Han er 55 år og klar til kamp iført et smukt jakkesæt. I hånden har han et timeglas, der så småt er ved at rinde ud. Der er nemlig kun ti dage til, at Lars von Trier vil smadre hele verden med sin psykologiske dommedagsfilm, når 'Melancholia' har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 18. maj.

LÆS OGSÅ: Dansk film vader i succes

Men læg lige mærke til den lille aparte detalje på Lars von Triers fingre, hvor han har fået tatoveret ordet 'FUCK'.

Lars von Triers 'Melancholia' er en smuk film om verdens undergang. Justine (Kirsten Dunst) og Michael (Alexander Skarsgård) fejrer deres bryllup med en storslået fest hos Justines søster Claire (Charlotte Gainsbourg) og svogeren John (Kiefer Sutherland). I mellemtiden er planeten Melancholia på vej mod Jorden.

I filmen medvirker også andre verdensstjerner som Charlotte Rampling, Jesper Christensen, John Hurt, Stellan Skarsgård, Udo Kier og mange flere. Trier fortæller selv om sin film til det anerkendte filmblad Screen.

LÆS OGSÅ: Lars von Triers lykkelige slutning

Minder lidt om Titanic
- Det er selvfølgelig sjovt at lave en film, hvor man smadrer hele verden på det store, hvide lærred. Men det er altså ikke en traditionel katastrofefilm, siger Trier og tilføjer:

- Man kan sammenligne filmen lidt med 'Titanic'. Alle ved, at skibet vil gå ned. Spørgsmålet er bare, hvordan det sker. Og i min film drejer det sig ikke om, hvor mange der overlever. Der er nemlig ingen, der overlever, siger Lars von Trier.

Trier siger også, at der er visse ligheder mellem 'Melancholia' og den verdenskendte film 'Deer Hunter'.

- Jeg har også en kæmpe bryllupsscene tidligt i min film, siger Trier, der ikke har haft penge nok til at lave de helt store special effects.

- Jeg tror selv, at der er mere rædsel ved at se et ansigt, der betragter 'Jordens undergang' end at vise selve Jordens undergang.

I 'Melancholia' spiller Kirsten Dunst og Charlotte Gainsbourg to søstre med meget forskellige temperamenter. Begge søstre har karaktertræk, som Trier også har.

- Filmen er også baseret lidt på nogle ting, som jeg lærte af min terapeut. En melankolsk person vil normalt reagere meget mere afslappet på en katastrofe end en normal person, der typisk vil gå i panik.

LÆS OGSÅ: Trier er totalt bananas

Måske ender maj i år med, at Lars von Trier vinder en Guldpalme for sin film 'Melancholia', som han gjorde det i 2000 med sin film 'Dancer in the Dark'. Det vil være både smukt og melankolsk.

1 af 3 Den amerikanske skuespillerinde Kirsten Dunst spiller den kvindelige hovedrolle i Lars von Triers film 'Melancholia'. Her ses hun i en usædvanlig smuk scene fra Triers nye film iført en brudekjole, mens hun flyder rundt blandt åkander. (Foto: Christian Geisnæs)
2 af 3 rsten Dunst og Charlotte Gainsbourg spiller søstre i von Triers film. Her oplever de pludselig i en have, at et hvidt stof regner ned fra himlen. Er det et af de første tegn på jordens undergang? (Foto: Christian Geisnæs)
3 af 3 Timeglasset er så småt begynde at rinde ud for den danske filminstruktør Lars von Trier. Hele verden venter spændt på hans dommedagsfilm 'Melancholia', der har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 18. maj. Læg mærke til den lille, aparte detalje i billedet. Lars von Trier har fået tatoveret ordet 'FUCK' på sine fingre. (Foto: Christian Geisnæs)