Dansen gør mig hæmningsløs

NATO-generalsekretærfruen om at følge sit hjerte, bryde grænser og leve sin passion fuldt ud

Benspjættende Anne-Mette Rasmussen (th) som instruktør under 'Vild med dans'-ugen på Club La Santa, hvor hun underviser i Ballroom Fitness - en særlig kombination af motion og dans. (Foto: Torben Jacobsen)
Benspjættende Anne-Mette Rasmussen (th) som instruktør under 'Vild med dans'-ugen på Club La Santa, hvor hun underviser i Ballroom Fitness - en særlig kombination af motion og dans. (Foto: Torben Jacobsen)

Hun vækker opsigt, fordi hun ser bedre og yngre ud, end hun gjorde for tre år siden. Dansen er blevet 52-årige Anne-Mette Rasmussens Shangrila, og NATO-generalsekretærfruen stråler om kap med solen under ’Vild med dans’-ugen på Club La Santa på Lanzarote.

– Jeg har altid været et glad og positivt menneske, men jeg er blevet endnu gladere og slankere af at danse, for det er min store passion, som jeg heldigvis også tør leve fuldt ud fra vores hjem i Bruxelles, hvorfra jeg næsten rejser mere end Anders (Fogh), siger en afslappet og solbrun Anne-Mette, mens hun nipper til isvandet.

LÆS OGSÅ: Veninden Elisabeth

Jeg ville bare danse
Det er godt to år siden, hun under stort mediepostyr deltog i 2008-udgaven af tv-konkurrencen ’Vild med dans’, og siden har ingenting været som før for den tidligere pædagog fra Børnehuset i Holte.

– Jeg sagde ja med det samme, selv om halvdelen af Danmark mente, jeg ikke var rigtig klog, og andre mente, det var sejt. Men hvorfor skulle jeg ikke følge mit hjerte, fordi jeg tilfældigvis er gift med Anders, som dengang var statsminister. Jeg var flintrende ligeglad, og jeg har ikke et sekund fortrudt, jeg TURDE. Og jeg elsker at gentage Søren Kierkegaards citat: ’At turde er at miste fodfæstet et øjeblik. Ikke at turde, er at miste sig selv!’

– Jamen, jeg ville bare danse. Det var det, der trak. Faktisk har jeg altid haft min egen dagsorden og egen vilje, så jeg altid har kunnet passe en selvstændig karriere ind i mit liv, selv om jeg også er min mands loyale hustru. Vi har faktisk altid bakket hinanden 100 procent op, når vi laver noget på egen hånd. Hvor svært kan det være?

LÆS OGSÅ: Mit arrangerede ægteskab

Kom af med krybdyr-forbi
Statsministerfruen dansede latin direkte ind i de danske stuer i sexede kjoler, og efterfølgende meldte hun sig til tv reality-serien ’Fanger på fortet’.

– Det var egentlig ikke grænseoverskridende for mig at kaste mig ud i dansen, for jeg har altid danset. Derimod var det en angstfremkaldende oplevelse, da jeg stiftede bekendtskab med slanger i ’Fanger på fortet’. Men jeg kom af med min fobi for krybdyr på den måde, ligesom dansen har været med til at gøre mig mere hæmningsløs.

– Jamen, for mig er det blevet meget lettere at optræde i andre sammenhænge. Jeg holder f. eks. foredrag om at bryde vaner og turde leve sine drømme ud. Det ville jeg slet ikke ha turdet for blot få år siden. Det, der engang gav mig spekulationer, falder nu helt naturligt.

Liv på første klasse
Livet som NATO-generalsekretærfrue i kæmpe-villaen på Avenue Louise i Bruxelles har dog været noget af en omvæltning fra huset i Holte.

– Altså, der er da et par piger og en kok i huset, griner hun. Så det er et andet slags liv end det, vi er vante til, Anders og jeg, for vi plejede jo at klare os selv. Men jeg skal stort set ingenting lave i det hus – det er ligesom med i pakken!

– Det nyder jeg så og er ydmyg og respektfuld overfor det liv, der er vores i fire år, selv om det er svært at vænne sig til, fordi jeg aldrig før har kigget på, når andre lavede mad.

– Men til gengæld har jeg så mere tid og overskud til andre ting. Det er ikke mindst de mange rejser til Danmark, hvor jeg har foredrag og danseopvisning sammen med Thomas Evers Poulsen.

– Hvor længe, jeg bliver ved? Tjah, jeg har danset, siden jeg var fem år, og nu fortsætter jeg, til jeg ikke længere kan holde mig oprejst.

NATO-generalsekretæren får en dans med fruen, når der er familiefest.

– Jamen, Anders kan faktisk danse. Vi danser på vores måde – og det skal vi ikke lave om på.

1 af 2 - Jeg ved ikke, hvor meget, jeg har tabt mig, men jeg tror, jeg er tæt på min ungdomsvægt. Fedtet fra børnefødslerne har jeg vist danset væk, konstaterer 52-årige Anne-Mette Rasmussen. (Foto: Bob Foy)
2 af 2 Benspjættende Anne-Mette Rasmussen (th) som instruktør under 'Vild med dans'-ugen på Club La Santa, hvor hun underviser i Ballroom Fitness - en særlig kombination af motion og dans. (Foto: Torben Jacobsen)
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen