Amin Jensen har besteget Kilimanjaro

Komikeren Amin Jensen har besteget Afrikas højeste bjerg som den tykkeste mand nogensinde

Amin Jensen fik slæbt sine 150 kilo op på Afrikas højeste bjerg. Anstrengelserne blev filmet og skal nu sælges til en tv-kanal. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Amin Jensen fik slæbt sine 150 kilo op på Afrikas højeste bjerg. Anstrengelserne blev filmet og skal nu sælges til en tv-kanal. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Amin Jensen har aldrig været bleg for en udfordring, og derfor har han stillet sig selv tre af slagsen: Først vil han bestige Afrikas højeste bjerg. Dernæst vil han cykle til Paris med Team Rynkeby. Og endelig vil han svømme over Øresund til Sverige.

Den første udfordring kan den 150 kg tunge komiker nu tjekke af, efter det lykkedes ham at nå toppen af Kilimanjaro i slutningen af september sidste år. Dermed er han ifølge lokale guider den tungeste mand, der nogensinde har nået toppen af det 5.895 m høje bjerg.

Aldrig set så presset før
Hele vejen har han haft et kamerahold med sig, og derfor er der blevet en tv-dokumentar ud af udfordringen.

Dokumentaren vil Amin Jensen sælge til en tv-kanal, og overskuddet skal gå til Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden.

- Alle, der er med på Team Rynkeby, skal bidrage til indsamlingen til Børnecancerfonden. Det her kan være et af mine bidrag. Jeg har lavet over 150 tv-programmer i mit liv, men seerne har aldrig set mig så presset, som de kommer til her, siger Amin Jensen.

Svækket af højdesyge
Amin Jensen gennemførte turen sammen med sin gode ven og filmfotograf Cemal Bajrami. Men turen var ikke helt uden dramatik. Cemal Bajrami var nemlig tæt på at miste livet kort efter at være nået toppen.

- Vi når toppen begge to, men vi er begge meget svækkede af højdesyge. Cemal er dog så syg, at guiderne beslutter, at han skal evakueres. Han får ilt og bliver derefter reddet ned. Efterfølgende får vi at vide, at han har været meget tæt på at miste livet, siger Amin Jensen, der kom ned ved egen hjælp og slap med kraftige hævelser i fødderne og tre mistede tånegle.

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen