Annette Heick: Jeg blev mobbet væk fra tv

Ærlig Annette Heick midt i sin enorme succes i musicalen ’Wicked’

- Jeg har aldrig før forladt en opgave i utide, men omstændighederne tvang mig til det. Den tætteste beskrivelse, som jeg - uden at anklage nogen - kan give af det, jeg var udsat for, er voksenmobning, fortæller Annette Heick, mens hun kæmper for at holde tårerne væk. (Foto: Jan Unger)
- Jeg har aldrig før forladt en opgave i utide, men omstændighederne tvang mig til det. Den tætteste beskrivelse, som jeg - uden at anklage nogen - kan give af det, jeg var udsat for, er voksenmobning, fortæller Annette Heick, mens hun kæmper for at holde tårerne væk. (Foto: Jan Unger)

Jeg var flov. Skammede mig. Så det er faktisk ikke noget, jeg har fortalt til andre end mine allernærmeste.

Annette Heicks ansigt bliver alvorligt.

Snakken hen over køkkenbordet hjemme i Annettes svenske idyl skulle egentlig handle om hendes anmelderroste præstation i rollen som den gode heks Glinda i musicalen ’Wicked’.

Men pludselig begynder hun at tale om det, hun beskriver som ’et af mit livs sorte huller’ - om dengang, hun for knap fem år siden i utide forlod rollen som vært på TV2s quizprogram ’9 ud af 10’.

LÆS OGSÅ: Jeg kunne ikke sige nej til 'Wicked'

Ondt og modbydeligt
Officielt hed det sig, at Heick ’af hensyn til programmet’ valgte at stoppe som vært, fordi hun ikke følte sig i stand til at leve op til TV2’s ønske om at ’være mere cool, kontant, sarkastisk og standup-agtig’.

Nu fortæller hun for første gang den barske sandhed bag sin uventede exit:

- Jeg har aldrig før forladt en opgave i utide, men omstændighederne tvang mig til det. Den tætteste beskrivelse, som jeg - uden at anklage nogen - kan give af det, jeg var udsat for, er voksenmobning, siger hun og kæmper for at holde tårerne væk.

- Det var ondt og modbydeligt. Når jeg i dag tænker tilbage, spørger jeg mig selv, hvorfor jeg ikke slog i bordet og sagde fra ... Men jeg prøvede jo at få tingene til at fungere. Og samtidig er en del af mobningens væsen jo også, at man som offer både er flov og på en måde føler sig skyldig. Jeg brugte meget tid og mange kræfter på tanken ’jeg er nok forkert’, siger Annette Heick, der er hensynsfuld nok til ikke at sætte navn på sin mobbe-bøddel, men dog lader skinne igennem, at det var en magtfuld person i produktionen.

- Tiden bagefter var virkelig hård. Mentalt tog det mig nogle år at komme over det.

LÆS OGSÅ: Keld og Hilda flytter ind

Gemalen hjalp hende igennem krisen
- Jeg havde i den grad brug for at trække stikket og holde mig væk fra rampelyset. Derfor skulle jeg heller aldrig have sagt ja, da TV2 spurgte, om jeg ville være med i ’Vild med dans’ i 2006. Men når ens arbejdsgiver spørger, om man vil hjælpe, ja, så er jeg sådan indrettet, at så træder jeg til - det er nok det Heickske-gen, som handler om at hjælpe, hvor man kan, siger hun og fortæller, at gemalen Jesper - som hun 4. februar kan fejre 10-års bryllupsdag med - var den, som hjalp hende gennem krisen.

Et andet ’sort hul’ oplevede hun i 2002. Hun var midt i arbejdet med karakteren Ushi Heiku - den ’japanske’ journalist - for TvDanmark, da hun under en optagelse måtte køres akut på hospitalet.

Her mistede hun det blot otte uger gamle foster, der skulle have været hendes første barn.

I et interview i Alt for Damerne fortalte hun senere, hvordan hun dengang troede, hun kunne arbejde sig ud af sorgen og tabet. Efter en måned brød hun dog stortudende sammen over for en veninde.

1 af 5 Annettes gemal Jesper har været en stor støtte i den svære tid. (Foto: Jan Unger)
2 af 5 Det var et af Annettes livs sorte huller, da hun blev nødt til at forlade TV2s quizprogram '9 ud af 10'. (Foto. Jan Unger)
3 af 5 Annette som den gode heks i musicalen 'Wicked'. (Foto: Jonas Lodahl)
4 af 5 Annette har svært ved at holde tårerne tilbage, når hun mindes om sin tid på TV2. (Foto: Jan Unger)
5 af 5 - Jeg har aldrig før forladt en opgave i utide, men omstændighederne tvang mig til det. Den tætteste beskrivelse, som jeg - uden at anklage nogen - kan give af det, jeg var udsat for, er voksenmobning, fortæller Annette Heick, mens hun kæmper for at holde tårerne væk. (Foto: Jan Unger)
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen