Christiane slap fra styrt uden varige mén

Første dans: Christiane Schaumburg-Müller klar til vild cha-cha-cha efter voldsom hjernerystelse.

Christiane Schaumburg-Müller var ude for et slemt cykkelstyrt under optagelserne til 'Stjernerne på slottet'. (Foto: Jan Unger)
Christiane Schaumburg-Müller var ude for et slemt cykkelstyrt under optagelserne til 'Stjernerne på slottet'. (Foto: Jan Unger)

Hver fredag ser vi hende i ’Vild med dans’, hvor hun topstylet stiller op og ligner usårligheden selv.

Men virkeligheden er, at ’Vild med dans’-værtinden Christiane Schaumburg-Müller viste sig at være særdeles sårbar, da hun bogstavelig talt kurede fra slot til skrot på få sekunder under optagelserne til det populære ’Stjerner på slottet’.

– Det er nu fem måneder siden, så jeg er restitueret og kan give den gas i ’Vild med dans’, men det tog godt nok også lang tid, og hold op, hvor var jeg syg. Og den første gang, jeg skulle stå og holde mikrofon i ’Vild med dans’ syrede min arm fuldstændigt til efter kravebensbruddet, fortæller hun.

Som det vil være mange tv-seere bekendt var danseværtinden på luksusslot i Frankrig sammen med Remee, Hans Pilgaard, Kim Bodnia og Anja Andersen. I Pilgårds program sker der det, at ’De fem’ er ude at cykle, og da Christiane på cyklen vil undvige et hul i vejen, ender hun med at flyve ud over styret. Det resulterer i et brækket kraveben, piskesmæld og en meget alvorlig hjernerystelse.

– Piskesmæld har en meget lang helingsproces, og det samme er tilfældet for store hjernerystelser. I 12 uger lå jeg derhjemme uden at måtte hverken læse, se tv eller gå ud i sollys. Det var sejt. Selv om jeg sov det meste af tiden, fordi jeg virkelig var meget dårlig, så er 12 uger lang tid, når man skal holde sig fra både gode film og et hyggeligt blad.

Tog det alvorligt
Christiane tog heldigvis lægernes anvisninger alvorligt – også under de efterfølgende mange ugers genoptræning, hvor den konstante hovedpine var årsag til, at restitueringen kun skred langsomt frem.

– Mange begynder på arbejde før tid – eller også læser de lidt, fordi de keder sig. Det betyder desværre tit, at de ender med kroniske hovedpiner, fordi hjernen ikke har fået den hvile, den havde brug for. I de 12 uger, hvor jeg i øvrigt blev forkælet af både familien og vennerne, hørte jeg så mange lydbøger, at ingen nærmest tror, det er sandt. Min mor styrtede på biblioteket og lånte spændende bøger til mig, og det blev min redning.

Også piskesmældet er hun kommet sig helt over.

– Lægerne siger, at min nakke efter al genoptræningen er bedre end gennemsnittet, så jeg har hverken rotationsskader eller hovedpiner af den grund. Ingen varige mén overhovedet.

Professionel danser
Og det er heldigt, for Christiane er gammel professionel showdanser, der gerne træner lidt stadigvæk ved siden af skuespillerjobbet og den nye værtinderolle.

– Jeg har danset siden jeg var ni år. Rytmisk sportsdans, jazzballet og hiphop. På ’Pejsegården’ var det Britt Bendixens søn, Niclas, der trænede mig, og jeg har også danset hos ’Steps’. Det medførte, at jeg allerede som 14-årig fik mit første betalte dansejob, og frem til jeg blev 23 år levede jeg af det sideløbende med gymnasiet og universitetet.

Som danser har hun lavet alle de store job på musikvideoer, i store tv-show, koncerter – alt, hvad der var stort og kommercielt.

– Derfor passede det mig storartet at stoppe, da jeg anden gang umiddelbart efter var på vej til Frankrig for at gå på universitetet. Der var ligesom ikke flere store job at lave i Danmark, så det var på tide at skifte spor, og pludselig fik jeg så tilbuddet om ’2900 Happiness’. En ny karriere som skuespiller havde jeg ikke lige set komme, men det har da vist sig at være spændende –./ligesom mit nuværende værtindejob er det.

Christiane har en BA i fransk og kommunikation, og den kombination af lærdom har hun brug for hver dag i firmaet ’Christiane Schaumburg-Müller’.

– Der er meget, man skal tage stilling til hele tiden, så jeg er meget glad for mine kompetencer, og selv om jeg måske ikke når at blive ’fuld kandidat’, så regner jeg med at tage et par eksaminer mere, når den orlov, jeg har bevilget mig selv, slutter.

I den verden, som Christiane til daglig bevæger sig i, er der også mange andre ting, fra studierne og skoletiden, hun kan bruge.

Lærdom er vigtig
– Mange unge vil gerne være kendte i stedet for at gå i skole. Men skolen er så vigtig. Lærdom er så vigtig. Professionalisme kræver, at man kan møde til tiden, at man laver ’sine lektier’ og er velforberedt, at man kan indordne sig, at man kan samarbejde –.selv med mennesker, man måske ikke lige elsker højt, at man manøvrerer efter forholdene, og at man har disciplin. Den slags ting følger ’gratis’ med, når man går i skole eller passer sine studier. Det handler om at sætte sig nogle mål og nå dem.

Når Christiane er færdig med ’Vild med dans’, skal hun lave ’Bremen’, men hun skal også holde jul, og i år skal den have fuld skrue.

– Jeg er allerede begyndt at købe vildt ind med pynt og den slags. Forleden slæbte jeg store nisser hjem fra SuperBrugsen, og der kommer mere til. Det skal være helt overdrevent i år, og når jeg snart damper til Paris, bliver der også – foruden gaver – købt pynt der. Og så skal jeg bage og lave julegløgg og invitere alle vennerne. Det skal blive fedt.

Tys-tys om kæreste
Den 28-årige supertynde skønhed er ikke vild med at tale om sin kæreste LOC, hverken i forbindelse med julen eller på andre tidspunkter.

– Jeg vil kun bekræfte, at vi er kærester, siger hun og smiler frækt.

Og det hjælper ikke at lokke. Forholdet til rapperen er og bliver lukket land – ligesom det var sidste gang – inden de for en periode gik fra hinanden.