Hanne Bech vil rekruttere med roman-debut

Der er brug for flere med udenlandsk baggrund i politiet, mener den nyudklækkede forfatter Hanne Bech Hansen

Den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen har skrevet en roman med titlen 'Lasten', hvor hovedpersonen er en pakistansk kvinde, der er vicepolitikommisær.(Benjamin Kürstein)
Den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen har skrevet en roman med titlen 'Lasten', hvor hovedpersonen er en pakistansk kvinde, der er vicepolitikommisær.(Benjamin Kürstein)

Når den tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen i København lader hovedpersonen i sin første krimi være en kvindelig vicepolitikommissær med pakistansk baggrund, er det langt fra et tilfælde.

Hanne Bech Hansen, der tirsdag debuterer som forfatter med bogen "Lasten", håber nemlig, at krimiens heltinde kan lokke flere udenlandske kvinder ind i politiet.

- Der er to grunde til mit valg af hovedpersonen Malika. For det første har hendes type endnu ikke været hovedperson i en krimi, så jeg synes, det var hendes tur, siger Hanne Bech Hansen og fortsætter:

- For det andet mener jeg, at det dårlige forhold, der helt evident er mellem folk med fremmed baggrund og politiet, i høj grad skyldes, at mange ikke kan spejle sig selv i politistyrken og derfor ikke synes, det er deres politi. Det er måske lidt naivt, men jeg håber, at bogen kan inspirere nogen til at søge ind.

I bogen bliver den unge nyudklækkede vicepolitikommissær Malika sat på en makaber sag, hvor en advokat bliver likvideret midt i et storcenter. Kort efter findes et vidne kvalt i sit hjem, og Malika finder hurtigt ud af, at de to episoder blot er brikker i omfattende international kriminalitet.

"Lasten", som er den første i en trilogi om Malika, skildrer dagligdagen på politigården i København, kampen om ressourcer og den lange proces, når en sag skal efterforskes og løses.

Selv ser den pensionerede politidirektør, der sidste år afsluttede sin karriere efter 14 år i spidsen for Københavns Politi, ikke meget af sig selv i bogens hovedperson.

- Jeg minder ikke særlig meget om Malika, men det er klart, at når man opfinder en person, så bruger man dele af sig selv, siger Hanne Bech Hansen.

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen