Zobel færdig på 1. klasse

Henriette Zobels glamourøse liv lakker mod enden. - Jeg forenkler bare, siger hun selv

Pengene efter skilsmissen fra forsikringsbaronen Peter Zobel er ved at være brugt op.  Og samtidig har mange af de tidligere venner fra Whiskybæltet valgt at droppe kontakten til Henriette Zobel. (Foto: Thomas Sjørup)
Pengene efter skilsmissen fra forsikringsbaronen Peter Zobel er ved at være brugt op. Og samtidig har mange af de tidligere venner fra Whiskybæltet valgt at droppe kontakten til Henriette Zobel. (Foto: Thomas Sjørup)

Hun var Whiskybæltets ukronede dronning, da hun tronede ved siden af Peter Zobel.

Kongelige venner, champagnefester, masser af penge, kæmpe boliger og en tilværelse, hvor penge ikke var noget, man talte om.

Alt det er nu ved at være slut for Henriette Zobel.

Pengene efter skilsmissen fra forsikringsbaronen Peter Zobel er ved at være brugt op, og Henriette forbereder sig på en mere ydmyg tilværelse.

Først røg den 169 kvadratmeter store villa i Holte og blev erstattet med en 70 kvadratmeter stor lejelejlighed i Hellerup.

Derefter flyttede børnene hjem til farmand Peter – hvor der er lidt plads end i den ’lille’ lejlighed – og nu har hun lukket sin butik i det indre København efter en syngende, økonomisk lussing. Butikken stod for salget af Zobels tøjmærke Pureheart.

'Jeg trimmer som alle andre'
Men midt i endnu en livsomvæltning benægter Henriette Zobel, at hun skulle være i en livskrise.

– Jeg forenkler bare mit liv. Det hele står rigtig godt til, siger Henriette Zobel til flash!.

En af forenklingerne består i at lukke butikken i det indre København og rykke alle aktiviteter ud til et industrikvarter i Gentofte.

– Ja, selvfølgelig skal jeg trimme ligesom alle andre. Men der er ikke den store farlighed. Men selvfølgelig skal det hele tilpasses, siger hun.

Hun har netop måtte notere sig, at egenkapitalen i firmaet var på minus to millioner kroner. Et underskud, der blev dækket ind via et lån fra hende selv.

– Du fik to millioner i overskud på salget af din villa. Var det derfra, de kom?


– Det kan jeg ikke huske. Men det står meget godt til. Vi ligger rigtig godt, hvor vi ligger, og vores kunder er meget tilfredse, siger Zobel.

Er vokset siden Peter
På spørgsmålet om, hvorvidt hun er i gang med en ny livsbane i en alder af 47, kommer svaret prompte.

– Det er det så absolut. Jeg vælger ting fra, som jeg ikke bør bruge tid på. Nu kan jeg bare gå ud af en dør, og så er jeg hos mine kunder. Og om morgenen kan jeg tage ud at bade, siger Zobel.

Hun var i to omgange gift med Peter Zobel, der styrede Whiskybæltet med hård hånd. Men det turbulente forhold og jetset-livet er skiftet ud med et mere roligt liv.

– Er livet bedre nu end sammen med Peter?

– Det kan jeg ikke sige. Det er noget andet. Dengang havde jeg jo små børn. Men jeg startede jo Pureheart med Peter. Jeg tror bare, jeg er vokset siden dengang.

Siden de år, hvor økonomien buldrede derudad, og hvor alle rigmændenes fruer kunne få deres konebutikker til at løbe rundt, er det gået ned ad bakke for flere af dem.

Henriette Zobel bliver dog ved med at fastholde, at der ikke er krise trods det store underskud, der formentlig er blevet dækket via hussalget.

– Jeg prøver bare at være ansvarlig. For selv om jeg ikke kan vide det, så tror jeg ikke, den her krise er overstået endnu. Derfor gør jeg det let for mig selv at omstille mig, siger hun.

1 af 2 Huset i Holte er solgt og butikken i København er lukket. Henriette Zobel svømmer ikke længere i penge, og derfor må hun nu vænne sig til en mere ydmyg tilværelse. (Foto: Pia Meisner)
2 af 2 Pengene efter skilsmissen fra forsikringsbaronen Peter Zobel er ved at være brugt op. Og samtidig har mange af de tidligere venner fra Whiskybæltet valgt at droppe kontakten til Henriette Zobel. (Foto: Thomas Sjørup)
Mest læste i flash!