Andrea forærer Se og Hør-penge væk

Andrea Elisabeth Rudolph giver den erstatning på 75.000 kroner, som Se og Hør skal betale hende for krænkende topløse billeder, til et godt formål.

Andrea Elisabeth Rudolph er en meget gavmild kvinde. (Mogens Flindt)
Andrea Elisabeth Rudolph er en meget gavmild kvinde. (Mogens Flindt)

Tv-værten Andrea Elisabeth Rudolph er i det gavmilde hjørne. Hun vil donere et større beløb af den erstatning, hun mandag blev tilkendt for en stribe topløse billeder, til et godt formål.

Den tidligere vært på "Vild med dans" har Højesterets ord for, at Se og Hør i 2006 krænkede hendes privatliv, da ugebladet viste hende topløs på forsiden. Bladets tidligere chefredaktør, Henrik Qvortrup, skal til lommerne og betale hende 75.000 kroner i godtgørelse for billederne.

Men Andrea Elisabeth Rudolph har ikke planer om at beholde pengene selv.

- Det har hele tiden været min hensigt at give et eventuelt overskydende beløb - når min advokat er betalt - til velgørenhed, og dette står jeg naturligvis fast ved, siger hun i en pressemeddelelse.

Hvilken organisation, der kan se frem til at modtage et større beløb fra tv-værten, ligger endnu ikke fast. Men ifølge B.T. bliver det miljøet, som Andrea Elisabeth Rudolph vil tilgodese.

Hun er i øvrigt godt tilfreds med at få 75.000 kroner i erstatning, selv om hun havde krævet 100.000 kroner.

- Jeg er utrolig glad og lettet over Højesterets afgørelse. Højesteret har nu for første gang helt principielt udtalt, at både jeg selv og andre i min situation har ret til et privatliv, også når vi færdes i det offentlige rum, siger Andrea Elisabeth Rudolph.