Derfor blev Medina overfaldet

Unge muslimer opfatter den danske sangerinde som en 'omvandrende Muhammed-tegning' på grund af hendes navn

Medina krænker islam med sit navn, mener en gruppe unge andengenerationsindvandrere. (Foto: Mogens Flindt)
Medina krænker islam med sit navn, mener en gruppe unge andengenerationsindvandrere. (Foto: Mogens Flindt)

Da 15 til 20 unge andengenerationsindvandrere lørdag angreb Medina med æg under en gratis koncert i Ishøj Byhave, var det ikke bare tilfældige ballademagere, der ville ødelægge oplevelsen for andre.

Det var derimod, fordi de unge mennesker er utilfredse med den danske sangerindes navn. Det skriver B.T. i dag.

Medina er navnet på den hellige saudiarabiske by, hvor profeten Muhammed er begravet, og efter Mekka er det den mest betydningsfulde by i islam. Derfor mener de unge, at Medina håner profeten med sit kunstnernavn, og de kalder hende en 'omvandrende Muhammed-tegning'.

Almindeligt navn i Chile
Medina nægtede at lade sig slå ud af ballademagerne under koncerten og spillede videre, men efter koncerten brød hun sammen, skrev B.T. i går.

Sangerinden vil ikke selv kommentere på sit omstridte navn, som hun fik efter et besøg hos en numerolog. Hendes manager fortæller, at navneændringen var af private årsager.

- Det har intet med den hellige by at gøre. I øvrigt er Medina et ganske almindeligt navn i Chile, hvor hendes far oprindeligt stammer fra, siger Martin Buhl til B.T.

At dømme efter Medinas Facebook-side er det langt fra alle, der deler de unges vrede over sangerindens navn. Her henter hun stor støtte fra sine fans.

Medina står igen på scenen på fredag, når hun spiller i Nordborg på Als.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere