Hjemme hos Christina Chanée

Jeg er en bypige: MGP-stjernen Christina Chanée drømmer endnu ikke om hus med græsplæne - se hvordan Grand Prix-stjernen bor

Lige nu befinder vi os fint på Frederiksberg, fortæller Chanée, der ikke har planer om at flytte væk fra byen i den nærmeste fremtid.(Foto: Jan Unger)
Lige nu befinder vi os fint på Frederiksberg, fortæller Chanée, der ikke har planer om at flytte væk fra byen i den nærmeste fremtid.(Foto: Jan Unger)
Jeg bor for småt, men som udpræget bypige er jeg endnu ikke parat til udflytning for at få en græsplæne, siger Christina Chanée, der i den kommende uge skal sørge for dansk ’Melodi Grand Prix’-succes i Oslo.

Hun har en mindre andelslejlighed på Frederiksberg, som hun deler med datteren, Felippa, på tre år.

– Der skal være hyggeligt og rart at være, lyder boligpolitikken.

– Kunne du bo på landet?

– Jeg går indimellem og tænker, at det kunne være rart med lidt mere plads. Det kunne være fedt, hvis vi havde en have, som Felippa kunne rende rundt og lege i. Men skal man have både hus og have på Frederiksberg, så bliver det dyrt. Alternativet er at flytte væk, men det er jeg ikke helt parat til. Det kan godt være, jeg gør det på et tidspunkt. Men lige nu befinder vi os fint på Frederiksberg. Vi har da en lille gård, siger Chanée og påpeger, at hun bor lige ved siden af Frederiksberg have.

Ejendommen med 16 boliger er fra 1896 og blev gennemrenoveret for fire år siden. Derfor har den blandt andet fjernvarme og støjdæmpende vinduer.

– Gammelt og hyggeligt, men ikke noget gammelt lort, siger Chanée, der udnytter pladsen optimalt.

Stuen fungerer også som privat sangstudie. Midt i det hele står et professionelt mikrofonsystem, som Chanée anvender for at afprøve nye sange, hun selv skriver.

– Hvad siger naboerne?

– Jeg har nogle rigtig rare naboer. Jeg har faktisk en trommeslager boende på hver side af mig. To etager højere oppe bor der en guitarist. I det her hus er der faktisk rigtig mange mennesker, der spiller musik.

– I er en lille klub, som ikke brokker sig over hinanden?

– Ja, vi prøver at lade være, og jeg brokker mig i hvert fald ikke, siger Chanée.

1 af 9 Chanée udnytter pladsen i lejligheden optimalt. I soveværelset er der for eksempel både plads til sengen og brusekabinen.(Foto: Jan Unger)
2 af 9 Køkkenet er meget lille og ikke vildt praktisk. Ved tømning af opvaskemaskine kan lågen næsten røre ved åbne skabslåger. Der er ikke plads til mange mennesker ad gangen, til gengæld er det hyggeligt.(Foto: Jan Unger)
3 af 9 Chanée bor i lejligheden sammen med sin treårige datter, Felippa.(Foto: Jan Unger)
4 af 9 Det er Felippas Snehvide kjole, som hun for tiden godt kan lide at gå i. Den tre- årige elsker at klæde sig ud. Datteren har sit eget lille setup i gangen.(Foto: Jan Unger)
5 af 9 Midt i stuen har Chanée studie med mikrofon og et lille klaver til afprøvning af nye sange. Naboerne brokker sig ikke over lydniveauet, for de er begge trommeslagere. (Foto: Jan Unger)
6 af 9 Be nice or leave. Chanée mener ikke, hun er så slem, og har da heller aldrig smidt nogen ud af sit hjem. Men gæster skal opføre sig ordentligt, ellers må de gå. Klenodiet er hjembragt fra et marked i London.(Foto: Jan Unger)
7 af 9 De russiske dukker er en gave fra sangmakkeren Tomas N'ever- green, som har taget dem med fra Moskva, hvor han bor. Felippa er meget glad for dem.(Foto: Jan Unger)
8 af 9 Der er mange buddhaer i Chanées hjem. Hendes thailandske far var buddhist, men hun er det ikke selv. Hverken troende eller religiøs. Men skulle det være, ville valget falde på Buddha. (Foto: Jan Unger)
9 af 9 Lige nu befinder vi os fint på Frederiksberg, fortæller Chanée, der ikke har planer om at flytte væk fra byen i den nærmeste fremtid.(Foto: Jan Unger)