Niarn: Jeg var en møgunge

Kærlighed reddede AllStars-korlederen op af skidtet

Rapperen Niarn kan fra 18. april opleves som korleder i TV2's nye omgang 'AllStars'. Hvis Niarn vinder 'AllStars', skal pengene gå til Det Sociale Jægerkorps i Aalborg. (Foto: Linda Johansen)
Rapperen Niarn kan fra 18. april opleves som korleder i TV2's nye omgang 'AllStars'. Hvis Niarn vinder 'AllStars', skal pengene gå til Det Sociale Jægerkorps i Aalborg. (Foto: Linda Johansen)

Der findes offentliggjorte billeder, hvor han sniffer kokain, og sidste år blev han skudt i Jægersborggade på Nørrebro, da han var ude for at købe en klump hash.

På trods af det – eller måske med det i bagagen – har Niarn besluttet, at de penge, han forhåbentlig vinder med sit kor i TV2's 'AllStars', skal gå til Det Sociale Jægerkorps i Aalborg. Denne opsøgende gadeenhed hjælper børn og unge, der ligesom Niarn selv levede på kanten af det normale samfund.

– Jeg var en rigtig møgunge i mine teenageår hjemme i Aalborg. Jeg lavede en masse lort, der gjorde mine forældre – især min mor –ked af det. Men det tog sin tid, før det gik op for mig. Alligevel var det min pæne baggrund med pæne forældre, der gjorde, at jeg kom ud af skidtet, for jeg kunne ikke i længden blive ved med at gøre min mor så ulykkelig. For det var noget snavs – det hele – og jeg var ude i et stort misbrug af både alkohol og stoffer.

Niarn flyttede fra Aalborg til København for at komme væk.

– Rapper-miljøet i Aalborg handler om at være nogle skidte knægte. Der er en dyrkelse af det utilpassede og af at være ude på et skråplan. I København derimod dyrker man musikken og kulturen, derfor er det en hel del sundere at være rapper i København, griner han.

Skudt på Nørrebro
Alligevel var det, mens han boede i København, at han blev filmet, mens han sniffede coke i Esbjerg, og det var efter, at han var blevet 'sat ægtemand' i Malmø, at han blev skudt under en indkøbstur på Nørrebro.

– Jeg gider ikke tale om de ting eller om det gangsta-rapper-prædikat, Ekstra Bladet har sat på mig. Men hvis en ung spørger mig direkte, om det er okay, at han tager stoffer, vil jeg klart sige nej. Det er simpelt hen ikke i orden. Han skal ikke engang prøve det. Det er bare noget lort, som han skal holde sig fra. Omvendt vil jeg hverken moralisere eller løfte pegefingre, hvis en ung spørger mig, om det er okay, at han ryger hash. Selvfølgelig vil jeg klart gøre opmærksom på, hvordan loven er, men om han vil prøve det, må han selv ligge og rode med, erklærer Niarn.

Loyal over for de unge
Når Niarn af alle sociale institutioner har valgt at sætte fokus på 'Jægerkorpsets' virksomhed i Aalborg, skyldes det, at han værdsætter, at det er hos de unge, korpset placerer sin loyalitet.

– Jeg ved, hvordan man tænker, når man er grænsesøgende, og jeg ved, hvor megen vrede der opstår, når man ikke føler, at man kan stole på den voksne. Faktisk er flere af dem, jeg kender fra de belastede miljøer i Aalborg, blevet reddet af 'Jægerkorpset'. Det kunne ikke være sket på anden måde. Mange af de utilpassede unge ved af bitter erfaring, at de voksne oftest tænker mere på systemet end på dem.

Heldigvis behøvede Niarn ikke 'Jægerkorpset'. Han blev reddet af kærlighed.

– Der var ved at gå alvorlig lort i den i Aalborg. På det tidspunkt havde jeg vel været 'ude i ballade' i godt fem år. Men så fik familien fat i mig. På den gode måde. Og jeg var virkelig heldig, at jeg har en familie, som har ressourcer nok til den slags. Det er der ikke så mange af dem fra miljøerne i Aalborg, der har, fastslår Niarn.

Familien i Aalborg hedder Roos. Faren er ingeniør, moren er sygehjælper, og storebroren er læge.

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen