Anden ufrivillig ambassadør for højreradikale

En længere passage fra Anders Matthesens nyeste DVD bliver citeret på den højreradikale hjemmeside uriasposten.net. Anden pudser advokat på hjemmesiden, som dog ikke mener at være blevet kontaktet af komikeren

Forvirringen er total i sagen om citater fra Andens nyeste show (Foto PR)
Forvirringen er total i sagen om citater fra Andens nyeste show (Foto PR)

ekstrabladet.dk talte i dag med Anders Matthesen om det indlæg, der siden i søndags har ligget på uriasposten.net. Indlægget er en længere passage fra Andens nyeste DVD 'Anders Matthesen...vender tilbage'

- Vi har pænt bedt dem om at fjerne citatet fra hjemmesiden. Det har de så valgt ikke at gøre, og så har vi jo ikke andet valg end at give sagen videre til vores advokat. Det er et brud på ophavsretten. I dag stjæler folk med arme og ben, og ophavsretten er et af de få midler, vi som kunstnere har, siger Anden.

Misforståede citater
Et brud på ophavsretten er én ting. Men for Anders Matthesen handler striden også om, at uriasposten.net står for nogle holdninger, som han bestemt ikke kan stå inde for.

- Det kommer jo til at se ud som om, jeg bakker dem (uriasposten.net red.) op. De har taget en passage fra showet men udeladt pointen. Dermed kommer det til at fremstå, som om jeg taler deres sag, siger han.

Passagen handler blandt andet om Andens forhold til Dannebrog, men når dele af showet citeres på uriasposten, sender det efter Matthesens mening et forkert signal.

- Budskabet med Dannebrog er jo netop, at det handler om at række ud. Flaget skal være et symbol på fest og glæde. Det forstod alle de mennesker, der rent faktisk så hele showet, men det er ikke det budskab, der sendes på hjemmesiden, siger han.

Uriasposten er uforstående
Stifteren af uriasposten.net, Kim Møller, stiller sig uforstående over for Andens krav om at fjerne det omtalte citat.

- Jeg har aldrig fået en henvendelse fra hverken Anders Matthesen eller nogen, der repræsenterer ham. Skulle en sådant krav opstå, ville jeg drøfte det med min advokat, men jeg mener, at den omtalte sag hører ind under retten til at citere, siger han til ekstrabladet.dk

Sagen er videregivet til Anders Matthesens advokat. Det vides endnu ikke, om den munder ud i et sagsanlæg.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere