Søren Vejby: Jeg har smadret ansigtet to gange

Skuespilleren fra 'Livvagterne' har haft sin faste gang hos plastikkirurger og tandlæger, siden han hamrede ansigtet ned i asfalten

Søren Vejby har været en dårlig cyklist. Foto: Kristian Linnemann.
Søren Vejby har været en dårlig cyklist. Foto: Kristian Linnemann.

Søren Vejby er en flot fyr. Hans ansigt er markeret på den der He-Man-agtige måde, og øjnene er mørkeblå. Det er svært at forestille sig, at han hele to gange har maltrakteret ansigtet –og at det kun er takket være plastikkirurgi, at man kun kan se et par små ar. Og så skal man endda kigge godt efter.

Søren Vejby er nemlig en heldig mand. Og han ved det.

- Jeg føler, der blev holdt en hånd over mig, og jeg prøver at huske det i det daglige. Kommer der en bule i bilen, eller smadrer jeg noget i køkkenet - det betyder ikke så meget. Det er bare ting.

- Livet er skrøbeligt, og det er godt at være taknemmelig. Jeg prøver ikke at bede om så meget og er taknemmelig for, hvad jeg har - især mine piger, siger 'Rasmus' fra 'Livvagterne'.

Ikke nok med at han har mødt kærligheden, han er også blevet far for to år siden. Til lille Vigga Kamille.

Sårbar af kærlighed
- Thomas Blachman har sagt, at det at få et barn er ligesom at gå med sit hjerte i hånden. Man elsker så højt, og det gør en sårbar. Ikke kun over for om der sker barnet noget, men pludselig er det ikke kun mig, det går ud over, hvis der sker mig noget.

Så håber jeg, at det er slut med ulykker. Hvordan lykkedes det dig at komme til skade to gange?

- Det var ret fjollet, for det var min egen skyld. Begge gange cyklede jeg og landede med ansigtet i asfalten.

Hvordan gik det til?

- Første gang var som grønt bud, hvor jeg kørte hurtigt - ikke Lance Armstrong-stærkt, men omkring 30 km i timen. Forskærmen røg ind i hjulet, så cyklen pludselig bremsede, og jeg røg hen over styret med ansigtet lige ned i jorden. Jeg lå og rodede rundt på Østerbro helt omtåget og kunne se blodet.

- En kollega kom hen, og jeg spurgte, om det så o.k. ud. Han sagde bare: 'Nej Vejby, det gør det ikke'.

- Mine tænder var slået ud, huden mellem næse og mund flænset og min læbe var revet i stykker.

Jeg var virkelig ked af det
Var du ikke bange for at komme til at ligne Scarface resten af livet?

- Jeg var virkelig ked af det. Jeg var ved at græde en gang i minuttet, men holdt tårerne inde. I lang tid var jeg helt hævet i ansigtet med et stort sår, og læben sad forkert.

- Samtidig gik jeg rundt med tre paptænder, der skulle være der, indtil de nye var klar, men de faldt hele tiden ud. Jeg var til plastikkirurg og tandlæge gentagne gange, og da det hele var fint, gjorde jeg det samme igen.

Hvad med dine skuespillerdrømme. Var du ved at opgive?

- Det underlige er, at min første tanke var: 'Fuck, så kan jeg aldrig spille Batman', for det er jo kun hans underansigt, man ser.

Hård tid som arbejdsløs
- Men så nævnede en læge, at jeg nok ikke kunne blive skuespiller. Det var hårdt, jeg var ung. Men jeg sidder jo her nu.

Og har en hovedrolle i en tv-serie, der bliver set af over en million?

- Det er så heldigt, og jeg er lykkelig for det. Men jeg synes, det er godt, at jeg ikke fik rollen, lige da jeg kom ud af skolen.

- Jeg er egentlig glad for, at jeg oplevede den dårlige tid uden arbejde, for jeg tror, at det giver en anden ydmyghed. Og den forsøger jeg at bevare.

- Jeg tror, man bliver bedre til sit arbejde, hvis man er ydmyg og hele tiden prøver at gøre tingene bedre.

Hvad mener du med 'den dårlige tid'?

- Jeg fik ikke job efter skuespillerskolen. Dagene gik bare med ingenting, og det blev et projekt at gå ud.

Lykkelig for mine piger
- Hvis jeg både skulle købe ind og på posthuset samme dag, så var det virkelig en hård dag.

- Jeg begyndte at tænke over, hvad jeg skulle lave resten af mit liv, for jeg kunne åbenbart ikke få arbejde som skuespiller. Og jeg så utrolig mange tv-serier.

Men nu er du en tilfreds mand?

- Jeg er landet på den rette hylde, ja. Og jeg er lykkelig for mine piger. Da jeg skulle indspille 'Livvagterne', gik jeg forbi billederne af 'Ørnen' og 'Rejseholdet' og de andre store serier, og tænkte: 'Eijhh, kan Søren fra Rødovre leve op til det?'

- Det har virkelig været fantastisk at være med.

Og serien fik endda en Emmy i USA. Var du med til prisuddelingen?

- Nej, men Cecilie Stenspil ringede mig op om natten, så jeg kunne høre dem sige 'Og de nominerede er…' Pludselig sagde de, at 'Livvagterne' havde vundet, og det var helt fantastisk. Et stort skulderklap.

Nervøs for stjernerne
Bliver du aldrig benovet, når du skal spille sammen med nogle af de virkelig garvede skuespillere?

- Jo da. Da jeg skulle spille med Paprika Steen, spurgte hun mig, om jeg var nervøs over det, og jeg indrømmede, at det var jeg. Efter det gik det lettere, fordi jeg ikke behøvede at lade, som om jeg var ovenpå.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

- Jeg er sammen med min kone og datter. Og jeg dyrker yoga seks gange om ugen. Det er ikke kun åndedrætsteknikker og træning, men en livsstil.

- Jeg har været vegetar i flere år og er meget optaget af Buddha, men du kan også finde mig med en øl fredag aften.

Og du sidder også nu og drikker en caffelatte?

- Ja, jeg forsøger at kombinere det. Jeg sidder jo også og råber ad modstanderne, når jeg ser fodbold.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere