Thorkild Thyrring stævnet for Porsche

Den aldrende racerkører ligger stadig i klinch med biludlejningsfirmaet AVIS, der vil have 226.000 kroner fra Thyrring, fordi han ikke leverede en Porsche tilbage

Den efterhånden aldrende  racerkører Thorkil Thyrring ligger i slagsmål om en Porsche med biludlejeren AVIS. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Den efterhånden aldrende racerkører Thorkil Thyrring ligger i slagsmål om en Porsche med biludlejeren AVIS. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Den efterhånden aldrende racerkører Thorkild Thyrring er blevet stævnet for ikke at levere en Porsche tilbage til tiden og for at have misbrugt af sponsoraftale med AVIS, skriver Helsingør Dagblad.

Den 63-årige racerkører blev stævnet for tre år siden, men i går nåede sagen til de afsluttende replikker ved Retten i Helsingør. Der falder dom i sagen til jul.

Advokaten for AVIS kræver knap 226.000 kroner i erstatning fra Thorkild Thyrring for i ikke at have leveret firmaets Porsche tilbage i tide. Den dukkede først op to måneder efter den aftalte dato, som var sat til den 31. januar 2006.

Thyrring: jeg haraldrig fået rykker
Ifølge sponsoraftalen med AVIS skulle Thyrring købe bilen tilbage efter at have haft den til rådighed i godt to år. Men det var han ikke i stand til, og det var heller ikke muligt for ham at finde andre købere til luksusbilen. Desuden var den Porsche, Thyrring leverede tilbage til ejeren, ifølge AVIS i en stand, som betød, at firmaet tabte et stort beløb, da den endelig blev solgt. Ifølge sagsøger havde Thyrring heller ikke som aftalt betalt de regninger, der fulgte med brugen af Porschen.

Thorkild Thyrring påstår, at han aldrig har modtaget en faktura så lidt som en rykker på disse udgifter, og holder sig i øvrigt til, at AVIS i aftalen havde bundet sig til at betale de 'rå omkostninger' der knyttede sig til driften af luksusbilen. Hvad der ligger i begrebet 'de rå omkostninger' er imidlertid ikke specificeret og parterne står stejlt over for hinanden i tolkning af denne vending.

AVIS inddrog sponsorkroner
Som et modtræk til AVIS krav har Thorkild Thyrring undervejs rettet et krav på 50.000 kroner mod AVIS. Der er tale om penge, som biludlejningsfirmaet ikke har udbetalt for et 2005-sponsorat. AVIS havde, primært ansporet af Thorkild Thyrrings godgørende bil-arrangementer, foruden ordningen med Porschen og de 50.000 kroner, indvilget i at støtte ham med udlejningsbiler, som kvit og frit blev stillet til rådighed for ham og hans team, når de dukkede til løb i europæiske byer. Et meget billigt men uhyre effektivt og indbringende sponsorat for AVIS, mener Thorkild Thyrring og hans advokat Henrik Rosentvinge Skov.

Men AVIS mener at Thyrring overskred de aftalte rammer for brug af lejebilerne og har inddraget de 50.000 sponsorkroner for at få dækket en del af disse udgifter.Dommer Torben Hvid optog i går sagen til dom. Den ventes at blive afsagt om små fire uger.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere