Lis Løwert er død

Skuespillerinden Lis Løwert er død, få dage før sin 90-års fødselsdag. Hun huskes især for rollen som dyrehandler Clausens kone i 'Huset på Christianshavn'

Lis Løwert og Arthur Jensen i 'Matador'. (Foto: Polfoto)
Lis Løwert og Arthur Jensen i 'Matador'. (Foto: Polfoto)

Lis Løwert, der er kendt for sine roller i tv-serierne 'Huset på Christianshavn' og 'Matador', er død. Det skriver Berlingske Tidende.

Danskerne fik hende allerede ind i fjernsynsstuerne, da hun fra 1970 til 1977 var med i de mange afsnit af 'Huset på Christianshavn' som den bekymrede Fru Dyrehandler Clausen. Her havde hun Paul Hagen ved sin side som den ægtemand, der knapt ænsede hende for alle sine dyr. To klassikere, som nu lever videre i nye generationers DVD-samlinger.

I alle tiders mest elskede tv-serie 'Matador' spillede hun danselærerinden Violet Vinther, der havde for store ambitioner på sønnen Arnolds vegne. Her viste hun nye sider af sit talent, hvor hun ellers gennem en lang karriere overvejende spillede sympatiske roller.

Egentlig var det meningen, at hun skulle have været seriens nervøse Frk. Jørgensen, men instruktøren Erik Balling byttede rundt på Lis Løwert og Vera Gebuhr - og resultatet er kendt af alle.

På teateret det Ny Scala (nu Nørrebro Teater) spillede hun sin sidste teater rolle - en sød fru kobbersmedemester Smidt i 'Genboerne', som også turnerede landet rundt med Det Danske Teater.

De senere år levede Lis Løwert tilbagtrukket fra scene og skærm, selv om hun ikke lagde skjul på, at hun nu alligevel gerne ville have spillet en enkel rolle i ny og næ.

1 af 2 Lis Løwert her til premiere på musicaludgaven af 'Matador'. (Foto: Kim Agersten)
2 af 2 Lis Løwert og Arthur Jensen i 'Matador'. (Foto: Polfoto)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere