Erik mister 200 mio. på vennerne

Finanskrisen har været dyr for Erik Damgaard. Ny bog opgør hans tab til 200 millioner kroner

Finanskrisen har kostet Erik Damgaard dyrt. (Foto: Kristian Linnemann)
Finanskrisen har kostet Erik Damgaard dyrt. (Foto: Kristian Linnemann)

Den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard, der er gift med kendisfænomenet Anni Fønsby, har tabt stort under finanskrisen. Og mange af pengene er røget på fejlslagne investeringer i milliardærvennernes virksomheder.

Det er en ny bog med titlen 'Milliardærklubben', der sætter tal på de tab Erik Damgaard led, efter at finanskrisen for alvor begyndte at rulle i slutningen af 2008.

Det er finansmanden Aldo Petersen, der er Erik Damgaards barndomsven, som i bogen opgør Erik Damgaards tab. Ifølge hans beregninger er det særligt et investeringseventyr i vindparkselskaberne Greentec og Eurotrust, der har kostet dyrt.

Erik Damgaard var bestyrelsesformand for begge virksomheder. Og han drømte om at slå dem sammen til ét stort selskab for grøn energi.

Men så kom finanskrisen bragende, og Eurotrust gik konkurs. Det kostede ifølge bogen Erik Damgaard den nette sum af 50 millioner kroner. Samtidig blev Erik Damgaard tvunget til at sælge sin aktier i Greentech. Tab: 100 millioner kroner.

Som om det ikke var nok, så led Erik Damgaard ifølge bogen også et tab på 50 millioner kroner, da han i slutningen af 2008 også måtte sælge sine aktier i finanskoncernen Capinordic. I alt et tab på 200 millioner kroner.

Bogen, der er skrevet af Birgitte Erhardtsen, udkommer på forlaget Gyldendal Business den 4. december.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere