Radiovært næsten blind efter overfald

Politiet mangler motiv til bortførsel og overfald på radioværten Anders Bonde. En mulig teori er et fejlslagent røveri

Radiovært og stand-upper Anders Bonde har stadig ikke været i stand til at give politiet væsentlige detaljer. (Foto: Thomas Larsen)
Radiovært og stand-upper Anders Bonde har stadig ikke været i stand til at give politiet væsentlige detaljer. (Foto: Thomas Larsen)
Mens den 32-årige radiovært og stand-upper Anders Bonde på andet døgn ligger stærkt forslået i en seng på Hvidovre Hospital, leder politiet fortsat efter både gerningsmænd og motiv til det voldsomme overfald.

Den 32-årige vært på ungdomskanalen P5000 er ifølge Ekstra Bladets oplysninger så maltrakteret, at han knap kan se ud af sine forslåede, ophovnede øjne.

– Anders er uhyggelig tilredt – især i ansigtet, men heldigvis lyder beskeden, at han ikke får varige, fysiske mén, siger hans medvært, Mascha Vang.

Mangler motiv
Hos politiet er dog ingen glædelige oplysninger at hente:

– Vi mangler ganske simpelt et motiv. Det er ikke meget, den forurettede har kunnet sige om gerningsmændene, men han er også meget rystet og forkommen, siger leder af efterforskningen på Station City Robert Jensen.

En mulig teori er dog, at der er tale om et røveri, som er gået galt og har udartet til vold og bortførelse, da røverne opdagede, at der ikke var noget stjæle fra deres offer.

Klokken var omkring 20 mandag aften, da Anders Bonde efter at have tjekket ind på Hotel Wake Up på Vesterbro gik ned for at hente noget i sin bil. På parkeringspladsen blev han overfaldet af tre mænd.

Intet at stjæle
De tre mænd trak Bondes hætte op over hans hoved og tvang ham derpå ind på bagsædet af en mørk stationcar.

Inde i bilen blev der ikke talt til ham, kun uddelt enkelte slag. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger talte gerningsmændene en smule sammen. Radioværten har dog ikke – formentlig på grund af chok – kunnet fortælle politiet, hverken hvad der blev talt om eller på hvilket sprog.

Efter hvad der forekom ham at være omkring ti minutter, standsede bilen, og han blev trukket ud af den og gennemtævet og – muligvis – også sparket. Mellem slagene registrerede han, at han var havnet i et område med noget vand eller nogle kanaler. På et tidspunkt havner han i det iskolde vand. Om han er blevet skubbet, faldet eller selv er sprunget, har han ingen erindring om. Trods sin fortumlede tilstand lykkes det ham dog at svømme 'over på den anden side' og kravle op på land igen. Imens flygter gerningsmændene.

Kigger bånd igennem
Rystende af både kulde og chok forsøger Anders Bonde at få forbipasserende til at hjælpe. Og efter nogen tid bliver han samlet op af en patruljevogn.

På grund af Anders Bondes manglende signalement af gerningsmændene sætter politiet nu deres lid til, at eventuelle overvågningsbånd i området omkring hotellet kan bringe sagen nærmere en opklaring:

– Lige nu er vi i gang med at finde ud af, hvad der er af overvågning omkring hotellet på Vesterbro. Det kan være, at vi er heldige der. Ellers er det en svær nød at knække, medmindre den forurettede kommer i tanke om flere informationer, når chokket har lagt sig.

Skærm

Mest læste i flash!