Amin Jensen i retten: Jeg har tabt en million

Amin Jensen fik færre job efter artikel i Se og Hør, der rejste tvivl om komikerens psykiske velbefindende. Nu vil han have erstatning

Amin Jensen kæmper indædt mod Se og Hør. (Privatfoto)
Amin Jensen kæmper indædt mod Se og Hør. (Privatfoto)

Det blev en dyr omgang for entertaineren Amin Jensen, at han i årets begyndelse var på et slankeophold på Ubberup Højskole. En artikel om opholdet i Se og Hør kostede nemlig den store komiker en række job.

Det forklarede Amin Jensen selv forleden i Retten på Frederiksberg, hvor han havde stævnet ugebladet for æreskrænkelse på grund af artiklen.

- Jeg er gået rigtig meget ned i antallet af firmajob efter den her artikel. Jeg er gået ned med en million, hvis det da ikke er halvanden million. Og det er beviseligt, forklarede Amin Jensen fra vidneskranken.

Amin Jensen har stævnet Se og Hør, fordi ugebladet ifølge Amin Jensen har skrevet urigtige oplysninger, der antyder, at han skulle være psykisk ustabil.

I forbindelse med højskoleopholdet skulle Amin Jensen ifølge Se og Hørs artikel være 'Tyk og trist' og 'Gået ned med fedmeflaget'. Bladet skriver også, at Amin er rejst fra kone og barn.

Ikke psykisk nedbrudt
Amin Jensen afviste i retten, at han på nogen måde var psykisk nedbrudt. Og selv om han på højskolen var fysisk adskilt fra kone og barn, så var der jævnlige besøg forklarede han.

- Det er kynisk forretning. Og jo mere man fylder folk med løgn, jo mere tjener man, sagde Amin Jensen i sin forklaring henvendt mod Se og Hør.

Amin Jensen understregede, at han ikke havde problemer med at blive kaldt hverken tyk eller fed. Det er udsagnene om hans psykiske tilstand, som han mener er æreskrænkende.

- Og der er jo ikke nogen, der vil hyre en mand, som er psykisk ustabil, lød det fra Amin Jensen.

Kilder på højskolen
Se og Hørs journalist Ken B. Rasmussen forsvarede sig med, at flere kilder på højskolen havde fortalt, at Amin Jensen havde sagt til dem, at han var nedtrykt.

Selv om Amin Jensen har rejst en privat straffesag mod ugebladet i henhold til straffelovens paragraf om æreskrænkelse, så forlanger han ingen straf til hverken journalist eller blad - det ville i så fald have været en bøde.

Men Amin Jensen har forlangt en erstatning på 250.000 kroner, som et plaster på såret for de økonomiske tab, han mener at have lidt. Der afsiges dom den 9. december.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere