Gasværk-chef fyret efter pengeskandale

Gasværkets chef Jon Stephensen er netop blevet fyret efter ulovlig pengeoverførsel på 170.000 kr. til Stephensens private konto. - Jeg er offer for justitsmord, siger Stephensen

Jon Stephensen skal betale et større pengebeløb tilbage til Københavns Teater. (Foto: Rikke Milling)
Jon Stephensen skal betale et større pengebeløb tilbage til Københavns Teater. (Foto: Rikke Milling)

Jon Stephensen var indtil for et øjeblik siden chef for et af Danmarks mest populære teatre - Gasværket på Østerbro i København - der lige for tiden trækker fulde huse med deres Beatles-forestilling 'Come Together'.

Fyringen kommer i kølvandet på dagens afsløring i Weekendavisens af, at direktøren har været lige lovlig energisk med hensyn til at få sin private pengekasse til at bugne.

Ifølge Weekendavisen har Stephensen i forbindelse med Musical-forestillingen 'Elsk Mig i Nat' personligt modtaget cirka 170.000 kroner på sin private konto fra teater-produktionsselskabet The one and only Company.

Derudover har Jon Stephensen indgået aftale om, at han personligt skal have cirka tre kroner pr. solgt billet for samme forestilling, som op mod jul spiller i Tivoli.

Disse penge kræver Københavns Teater nu tilbagebetalt.

I en kortfattet mail til venner og bekendte benægter Jon Stephensen pure at have gjort noget forkert.

Mailen lyder som følger:

Kære Alle,

'Der er tale om et justitsmord. Det er helt ude af proportioner. Jeg har ikke modtaget penge fra Gasværket ud over min løn. Og jeg har ikke overført penge til mig selv'

Kærlig Hilsen Jon

Direktør i Københavns Teater - Steen Pade - begrunder fyringen således:

- På et offentligt støttet teater fungerer tingene anderledes end på et privat teater. Her kan man ikke bare bevilge sig selv lønforhøjelse.

Til Jons påstand om, at der skulle være tale om et justitsmord siger Steen Pade til ekstrabladet.dk

- Vi kan naturligvis dokumentere vores påstande om, at Jon uden vores viden har modtaget den pågældende royalty-betaling.

Jon Stephensen blev tidligere på året nomineret af Ledernes Hovedorganisation til den prestigefulde erhvervspris som 'Årets Leder'.

Gasværket får årligt 16 millioner kroner i statsstøtte. Som direktør for Gasværket er Jon Stephensen underlagt statslige regler om, at han ikke må modtage penge udover de 800.000 kroner, han allerede får i årsløn.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere